Maria Grapini, la ora bilanțului (VIII). Eurodeputatul a condus delegația PE în Singapore și a reprezentat PE la Departamentul de Stat al SUA și la ONU, în Japonia sau Spania!

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D, consideră că raportul de activitate prezentat de domnia sa are ca scop informarea cetățenilor.

Eurodeputatul Grapini susține că, în managementul privat, a învățat să facă un raport de activitate pe care l-a prezentat nu numai acționarilor, dar și angajaților. Potrivit Mariei Grapini, informarea nu înseamnă numai respect față de cei care ți-au încredințat prin vot încrederea lor, dar și un răspuns la nevoia cetățenilor de a fi informați, pentru a putea decide pe cine să aleagă să îi reprezinte în democrația reprezentativă, pentru a le reprezenta, astfel, interesele.

“Cred că, pentru a putea construi o scară corectă a valorilor în societatea românească, prin respectarea meritocrației, așezarea oamenilor în instituțiile statului, pe principiul „omul potrivit, la locul potrivit”, cetățenii trebuie să aibă acces la informații, aleșii locali, naționali sau cei de la nivelul UE având obligația de a informa și de a spori transparența și comunicarea cu cetățenii”, a punctat europarlamentarul.

În calitate de membră în patru comisii ale Parlamentului European, Maria Grapini a participat, în actualul mandat,  la mai multe delegații în țări terțe sau țări europene.

Eurodeputatul Grapini a menționat că a fost mândră, ca român, să conducă delegația Parlamentului European în Singapore sau să reprezinte Parlamentul European la Departamentul de Stat al SUA și la ONU, în Japonia sau Spania.

Prin participarea la misiuni/delegații externe, a explicat Maria Grapini, ”am avut ocazia să reprezint România și oportunitățile ei”. Eurodeputatul  este, de asemenea, convins că desemnarea unui europarlamentar într-o delegație în alt stat se face pe baza activității desfășurate în comisii, credibilitate și autoritate profesională.

Doamna europarlamentar Maria Grapini a fost prezentă în următoarele delegații:

  1. A opta sesiune ordinară a Adunării Parlamentare Euronest, Tbilisi, Georgia, 8-10 decembrie 2019;
  2. Delegația Comisiei pentru piață internă și protecția consumatorilor la Pamplona, Navara, Spania-11-12 aprilie 2022;
  3. Delegația PETI-TRAN în Hauts-de-France, 23-25 mai 2022;
  4. A XII-a reuniune a Comisiei de asociere parlamentară UE-Moldova, Chișinău, 1-2 noiembrie 2022;
  5. Delegația Expoziția de mașini agricole, organizată la Bologna, Italia, 9-13 noiembrie 2022;
  6. Delegația Grupului S&D la Viena, 5-8 decembrie 2022;
  7. A 10-a Sesiune Ordinară a Adunării Parlamentare Euronest, Chișinău, Moldova, 19-21 februarie 2023;
  8. Delegația Comisiei pentru Piață Internă și Protecția Consumatorilor în Singapore, 3-7 aprilie 2023;
  9. Delegația Comună S&D DEWG și IMCO la Washington DC, SUA, cu privire la problemele de politică digitală, 5-7 iunie 2023;
  10. Delegația ONU, Comisia LIBE, iunie 2023;
  11. Vizita Comisiei pentru transport și turism (TRAN) a Parlamentului European în Japonia, 31 octombrie-2 noiembrie 2023;
  12. A XIV-a reuniune a Comisiei de asociere parlamentară UE-Moldova, Chișinău, Moldova, 29 noiembrie 2023;
  13. Diaspora, vizită în Spania, decembrie 2023;

„Exigența și obiectivitatea ar trebui să fie numitorul comun al deciziilor oricărui ales de către cetățeni. Exigența trebuie asumată și explicată cetățenilor și are un rol important pentru a merge pe drumul corect și pentru a rezista împreună.

Corectitudinea și moralitatea individuală duc la moralitatea și corectitudinea națională!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.