Donald Trump susține că este pregătit să accepte o pedeapsă cu arestul la domiciliu sau închisoarea

Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, a declarat că este pregătit să accepte o pedeapsă cu arestul la domiciliu sau închisoarea, după ce a fost condamnat de un juriu din New York. Totuși, acesta a avertizat că o astfel de sentință ar putea fi dificil de acceptat de către publicul american.

Donald Trump este pregătit să accepte o pedeapsă cu arestul la domiciliu sau închisoarea. Sentința lui Donald Trump urmează să fie stabilită pe 11 iulie, cu doar patru zile înainte de convenția republicanilor, unde aceștia își vor desemna oficial candidatul prezidențial pentru alegerile din noiembrie. În statul New York, închisoarea este o pedeapsă rară pentru infracțiunea de falsificare a registrelor contabile, pentru care Donald Trump a fost găsit vinovat de 34 de capete de acuzare. Pedeapsa maximă pentru această infracțiune este de patru ani de închisoare.

Donald Trump a anunțat că va face apel la condamnarea sa, susținând că judecătorul Juan Merchan a comis erori semnificative în supravegherea procesului. Avocații săi intenționează să ducă cazul la Curtea Supremă, dacă apelul în instanțele din New York nu va avea succes. Curtea Supremă are o majoritate conservatoare, trei dintre judecători fiind numiți de Donald Trump în timpul mandatului său de președinte.
În ciuda condamnării, Donald Trump a folosit situația pentru a-și intensifica eforturile de strângere de fonduri, dar nu a îndemnat suporterii la proteste, spre deosebire de reacțiile sale după pierderea alegerilor din 2020. Lara Trump, copreședinte al Comitetului Național Republican, a încurajat suporterii să rămână calmi și să își exprime nemulțumirea la urnele de vot. Unii democrați, precum reprezentantul Adam Schiff, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile reacții violente ale suporterilor lui Donald Trump. În schimb, președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a subliniat că orice răspuns trebuie să fie legal și în limitele statului de drept.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.