Ceaiul de sunătoare este un remediu naturist

Ceaiul de sunătoare este un remediu tradiţional pentru depresie, stări febrile, dezinfectarea rănilor şi cicatrizarea arsurilor minore iar cercetări recente au scos la iveală că beneficiile acestei plante sunt datorate proprietăţilor antivirale şi antibacteriene, precum şi activităţii la nivel cerebral, care ajută la eliminarea de serotonină, aşa-numitul hormon al fericirii.

Sunătoarea este comercializată sub diferite forme (tinctură, pliculeţe de cei, plantă uscată, capsule) şi este frecvent asociată cu valeriana, o altă plantă cu efecte benefice asupra stării psihice.

Desi este un excelent detoxifiant, sunatoarea “reuseste” sa elimine efectele medicamentelor, slabind capacitatea corpului de a combate bolile. De aceea, consumate impreuna, produsele pe baza de sunatoare pot avea interactiuni negative cu anumite medicamente, pastile, anumite mancaruri. Cu alte cuvinte, sunatoarea poate contracara total anumite medicamente, reducandu-le eficienta la zero.

Este contraindicat consumul de sunatoare pentru pacientii care folosesc medicamente antidepresive, antiepileptice, anticoagulante. Un dozaj exagerat de sunatoare poate duce la aparitia unor simptome ca: durere de stomac, dureri de cap, ameteala, uscaciune a gurii, iritatie a mucoasei bucale, balonare, constipatie, probleme de somn, oboseala.

Sunatoarea este strict interzisa pentru pacientii care (urmeaza sa) fac chemoterapie, din cauza interactiunii negative cu functiile ficatului.

Sunatoarea este interzisa pacientilor care sufera de sindromul serotoninic, deoarece orice interactiune cu aceasa planta poate spori simptomele acestui sindrom (voma, febra, halucinatii, etc), putand duce chiar la moartea pacientului (din apoplexie se poate ajunge in coma, si moarte).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.