Președintele Biden, primul discurs după atentatul la adresa lui Trump

Preşedintele Joe Biden a promis marţi alegătorilor de culoare că este „total implicat” pentru a candida la realegerea sa pe 5 noiembrie şi a atacat prestaţia lui Donald Trump ca preşedinte, în primul său discurs politic de la tentativa de asasinare a rivalului său republican şi în condiţiile în care se confruntă cu tot mai mulţi membri ai propriului partid care ar dori să renunţe la cursa electorală.

Preşedintele Joe Biden a susţinut marţi primul său discurs important de la tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump, deplângând cât de încinsă a devenit politica americană, dar revenind la critici virulente asupra afirmaţiilor şi propunerilor politice ale fostului preşedinte. Deşi a evitat atacurile personale, la un moment dat l-a acuzat că „minte ca naiba”.

Biden a fost întâmpinat cu scandări „Încă patru ani” în timp ce a luat cuvântul la convenţia anuală a NAACP din Las Vegas, o întâlnire importantă a alegătorilor de culoare.

Preşedintele a ţinut să spună din nou că este recunoscător că rivalul său, fostul preşedinte Donald Trump, nu a fost rănit grav sâmbătă, la mitingul de campanie din Pennsylvania, dar l-a criticat dur pe o varietate de fronturi, inclusiv gestionarea economiei în timpul pandemiei de coronavirus.

„Permiteţi-mi să o spun din nou, pentru că Trump minte ca naiba despre asta. Şomajul în rândul populaţiei de culoare a atins un minim record sub administraţia Biden-Harris”, a spus Biden. El l-a criticat pe Trump pentru că a susţinut iniţial că fostul preşedinte Barack Obama nu era cetăţean american şi pentru referirea sa la „locurile de muncă ale negrilor” la dezbaterea pe care au avut-o în 27 iunie.

„Sunt total implicat”, a spus Biden referindu-se la candidatura sa pentreu realegere.

Atentatul la viaţa lui Trump a determinat campania lui Biden să îşi retragă publicitatea televizată, să renunţe la atacurile verbale la adresa fostului preşedinte şi să se concentreze în schimb pe un mesaj de unitate.

„Politica noastră a devenit prea înfierbântată”, a declarat Biden marţi.

Anterior, strategia campaniei a fost să se concentreze pe critici dure la adresa lui Trump, pe care îl consideră o ameninţare la adresa democraţiei americane, şi să sublinieze faptul că acesta nu a recunoscut pierderea alegerilor în 2020 şi condamnările sale pentru infracţiuni grave. Acum, campania lui Biden încearcă să calibreze un mesaj mai puţin pugilistic, dar care stabileşte totuşi o comparaţie dură între cei doi candidaţi.

În discursul său de 30 de minute de la Las Vegas, el a spus însă: „Doar pentru că trebuie să cobori temperatura nu înseamnă că ar trebui să încetăm să spunem adevărul despre cine eşti, ce ai făcut, ce vei face”.

În plus, Biden a folosit împuşcăturile de sâmbătă pentru a se lansa într-o condamnare fermă a violenţei armate în America. „Ştiţi, durerea este preţul violenţei. Înţelegeţi că dacă veţi vorbi împotriva violenţei, trebuie să fiţi împotriva tuturor formelor de violenţă”, le-a spus Biden membrilor NAACP, înainte de a enumera alte acte de violenţă notabile, inclusiv uciderea lui George Floyd şi evenimentele din 6 ianuarie 2021. „Mai mulţi copii din America au murit din cauza rănilor provocate de arme de foc decât din orice alt motiv. Asta este uluitor şi bolnav”, a spus el revoltat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.