Dacia va lansa Baby Duster. Care va fi prețul noului SUV…

Dacia pregătește lansarea unui nou SUV de clasă B, denumit neoficial Baby Duster, care va ocupa locul între Dacia Sandero și Duster. Acest model este planificat să fie gata între 2027 și 2028, iar decizia de producție a fost luată în 2023.

Baby Duster, noul SUV de la Dacia. Lansarea Baby Duster reprezintă un pas strategic pentru Dacia, care vizează să completeze oferta între Sandero și Duster și să intre în segmentul B-SUV, oferind un model competitiv atât ca preț, cât și ca performanțe. Noul SUV mic va consolida poziția Dacia pe piața europeană și va atrage noi clienți datorită raportului excelent calitate-preț și a caracteristicilor adaptate nevoilor actuale. Noua mașină va avea o lungime de aproximativ 4,15 metri și va concura direct cu modele populare precum VW T-Roc, Toyota Yaris Cross și Peugeot 2008. Segmentul B-SUV este cel mai vândut în Europa, cu 1,2 milioane de vehicule vândute în prima jumătate a anului, scrie profit.ro.

Baby Duster va folosi aceeași platformă CMF-B ca și Sandero și Duster. Deși nu va avea tracțiune 4×4, va păstra caracteristicile de crossover. Designul va integra elemente de la modelele Dacia Manifesto și Sandrider, pentru a sublinia imaginea de vehicul de aventură.

Noua familie de motoare de 1.2 litri, dezvoltată împreună cu Renault și Horse Powertrain, va fi disponibilă în mai multe versiuni de putere, inclusiv mild-hibrid și ECO-G. De asemenea, se va oferi și un motor hibrid de 1.8 litri, iar o versiune complet electrică este planificată pentru un viitor mai îndepărtat, probabil după 2030.

Dacia țintește un preț competitiv pentru Baby Duster, estimat între 16.000 și 17.000 de euro, pentru a menține avantajul competitiv al prețului față de alte modele din segmentul B-SUV. Baby Duster va urma aceeași foaie de parcurs ca și Sandero și Sandero Stepway, reflectând succesul versiunii Stepway, care reprezintă 80% din vânzările hatchback-ului Dacia. Posibilitatea de a denumi noul model „Sandrider”, similar cu vehiculul de competiție de la Dakar Rally, este în discuție pentru a maximiza impactul marketingului.

Citește și
1 Comentariu
  1. Un ROMAN spune

    Un sandero stepway 4×4 diesel ar rupe piața vânzarilor auto noi . Restul e can- can.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.