Eurodeputatul Maria Grapini își dorește ca, în actualul mandat, România să aibă un comisar pe Economie: Este important să se pună bazele unei alte filozofii a distribuției bugetului UE!

Europarlamentarul Maria Grapini își dorește ca România să aibă, în actualul mandat, un comisar pe domeniul economic, pentru a putea să convingă Colegiul Comisarilor și pe președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, că bugetul UE trebuie gândit într-un alt mod.

“În primul rând, eu am cerut Curții Europene de Conturi să analizeze foarte bine și să nu mai pună accent doar pe verificarea contabilă a cheltuirii banilor europeni, ci și pe eficiența cheltuirii acestora. Trebuie să punem acest criteriu, și anume, „cât ai scos dintr-un euro investit!” Acest tip de portofoliu pe Economie, fie la buget, fie la economie, este foarte important, pentru a pune bazele unei alte filozofii a distribuției bugetului astfel încât să diminuăm această diferență între țările din Est și cele din Vest, în privința calității vieții fiecărui cetățean, a tinerilor și a pensionarilor!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Pe de altă parte, Maria Grapini a precizat că a fost și va rămâne, dacă situația o va impune, un critic al activității președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Nu mi-a plăcut lipsa de transparență a președintelui Comisiei și trebuie să reamintesc că, nici la solicitarea mea, ca raportor pe descărcarea de gestiune, nu mi-a transmis contractele de achiziții privind vaccinurile anti-Covid, pentru care este foarte criticată! Nu a răspuns nici întrebărilor Comisiei pentru control bugetar din PE, al cărei membru sunt, și nici întrebărilor ombusdmanului european, cel care a făcut un raport în Parlament, și această situație a creat suspiciuni!”, a mai spus eurodeputatul Grapini.

De asemenea, Maria Grapini a precizat că, înaintea votului dat de grupul S&D pentru realegerea Ursulei von der Leyen, liderii grupului i-au transmis acesteia o scrisoare care a conținut întrebări clare, la care a fost somată să răspundă.

Nu putem să mai avem, și în actualul mandat, a completat eurodeputatul Grapini, coeziunea socială doar la nivel de slogan, iar Piața Unică să rămână fragmentată, și anume, Schengen și non-Schengen.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.