Ne-a părăsit fostul judecător român la CEDO, marele profesor de Drept, Corneliu Bîrsan!

Corneliu Bîrsan (80 de ani), fost judecător român la CEDO s-a stins din viață, anunță Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene într-o postare pe Facebook.

”Cu profundă emoție, Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene se alătură comunității academice și juridice în omagierea profesorului Corneliu BÎRSAN, fost judecător al Curții Europene a Drepturilor Omului și decan al Facultății de Drept, Universitatea din București, și unul dintre părinții fondatori ai Colegiului Juridic în 1995. Nu vom uita niciodată ce îi datorăm”, se arată în postarea pe Facebook.

La începutul acestui an, publicația DeFapt a dezvăluit că în arbitrajul cu statul român pentru daune de peste șase miliarde de dolari pentru Roșia Montană, Gabriel Resources a apelat inclusiv la reputați profesori români de drept, între care și Corneliu Bîrsan.

A fost un eminent jurist, doctor Honoris Causa al Universităţii Sorbona-Paris, autor al multor tratate de specialitate.

Corneliu Bîrsan a fost membru al Comisiei Europene a Drepturilor Omului din 1995 până în 1998 şi, începând cu 1 noiembrie 1998, judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea României.

De asemenea, în decembrie 2018, profesorul universitar Corneliu Bîrsan a fost desemnat membru al Comisiei Consultative pentru Examinarea Candidaturilor din cadrul Curții Penale Internationale de la Haga (CPI).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.