Premierul Ciolacu, după ce Ursula von der Leyen a anunțat lista noilor comisari: România a obținut poziția de vicepreședinte al Comisiei Europene și unul dintre cele mai importante portofolii!

Premierul Marcel Ciolacu a reacționat imediat după ce președintele CE Ursula von der Leyen a anunțat lista noilor comisari europeni.

Roxana Mînzatu a fost desemnată oficial de Ursula von der Leyen vicepreședinte al Comisiei Europene, cu portofoliul pentru Educație, Muncă și Drepturi Sociale. Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat mulțumit de portofoliul primit de România, dar și de funcția de vicepreședinte al CE, pe care Roxana Mânzatu o va ocupa, o premieră pentru România.

”Pentru prima dată de la aderarea la Uniunea Europeană, România a obținut poziția de #vicepreședinte al Comisiei Europene și unul dintre cele mai importante portofolii – Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie. Un portofoliu major, care va administra o cincime din bugetul UE, mai exact 235 de miliarde de euro.

Practic, România devine parte a deciziei în Uniunea Europeană. Doamna Roxana Mînzatu, propunerea României de comisar european, va coordona atât partea de #educație, cât și zona de politici #sociale, dar și programele de #finanțare aferente acestor domenii, respectiv Fondul Social European Plus, Fondul Social pentru Climă și Erasmus+.

Astăzi eforturile românilor au primit și recunoașterea binemeritată prin acest portofoliu ce combină o greutate politică semnificativă și fonduri substanțiale ale UE, cu potențial legislativ și politic solid și acces esențial la serviciile și agențiile Comisiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.