Erdogan, acuzații grave, în fața Adunării Generale a ONU, la adresa lui Netanyahu

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a făcut declarații surprinzătoare în fața Adunării Generale a ONU. Acesta l-a comparat pe liderul israelian, Benjamin Netanyahu, cu Hitler și a acuzat Israelul de genocid, informează Romaniatv.net.

Președintele turc Erdogan a cerut astăzi comunității internaționale să oprească „genocidul” comis de Israelul condus de Benjamin Netanyahu, pe care îl compară cu dictatorul nazist Adolf Hitler.

„Așa cum Hitler a fost oprit de alianța umanității în urmă cu 70 de ani, Netanyahu și rețeaua sa de crime trebuie să fie, de asemenea, oprite de alianța umanității”, a spus Erdoğan în timpul discursului său la cea de-a 79-a Adunare Generală a Națiunilor Unite (UNGA) la New York.
Înainte de discursul său, liderul turc și-a exprimat plăcerea de a-l vedea pe reprezentantul Palestinei la ONU, în locul „pe care îl merită în rândul statelor membre, după lupte îndelungate”.

„Îmi doresc ca acest pas istoric să fie ultima etapă pe calea spre aderarea Palestinei la Națiunile Unite. De asemenea, invit și alte state, care încă nu au făcut acest lucru, să recunoască statul Palestinian cât mai curând posibil și să ia locul lor de partea dreaptă a istoriei în această perioadă foarte critică.” a precizat liderul turc.

El a vorbit despre sistemul ONU, despre care consideră că „moare” în Fâșia Gaza. El a precizat că peste 41.000 de palestinieni au fost uciși de la 7 octombrie, atunci când Israelul „și-a lansat ofensiva necruțătoare”. A adăugat că pentru peste 10.000 de locuitori din Gaza locația este necunoscută și că 172 de jurnaliști au fost uciși în timp ce încercau să-și facă meseria.

Vorbind imediat după președintele Joe Biden, Erdogan a atacat SUA și politica pe care aceștia o poartă în regiune, precizând că țările care se presupune că lucrează pentru o încetare a focului în regiunea orientului continuă să trimită arme și muniții.

În plus, a adăugat că țările care susțin Israelul necondiționat sunt la fel de responsabile pentru situația de acolo și că le recomandă să recunoască Statul Palestinian „cât mai curând posibil”.

„Ce mai așteptați pentru a opri rețeaua de masacre care pune în pericol și viața propriilor cetățeni, împreună cu poporul Palestinian și trage întreaga regiune în război de dragul perspectivelor sale politice?” a întrebat Erdogan în fața liderilor statelor lumii, făcând referire la Benjamin Netanyahu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.