Trump și Zelenski au discutat la Adunarea Generală a ONU de războiul din Ucraina!

Donald Trump și Zelenski s-au întâlnit la New York, în contextul în care președintele ucrainean se afla acolo pentru Reuniunea celei de-a 47-a Adunări Generale a ONU. Ei au vorbit despre războiul din Ucraina și despre modul în care poate fi încheiat.

Trump și Zelenski s-au întâlnit, la New York, lucru care i-a permis președintelui ucrainean să vorbească personal cu fostul președinte american, în contextul declarațiilor de politică externă ale candidatului republican la președinție referitoare la Ucraina.

Trump vrea să oprească războiul din Ucraina, având anumite poziții catalogate drept „pro-ruse” în spațiul public. Fostul președinte republican a precizat că „Vom lucra cu ambele părți” pentru a pune capăt războiului din Ucraina și că problema se poate „rezolva foarte repede”.

„Eu am o relație foarte bună cu Zelenski și, de asemenea, am o relație foarte bună, după cum știți, cu președintele Putin.”, a declarat Trump astăzi la reședința sa din Trump Tower.

„Sper că avem relații mai bune între noi”, a menționat Zelenski.

Cu puține momente înainte de întâlnire, Trump a vorbit presei despre consecințele războiului și despre măsurile care trebuie luate pentru ca acesta să se încheie.

„Trebuie să se termine, la un moment dat trebuie să se termine! El a trecut prin iad și țara pe care o conduce a trecut prin momente teribile, prin care puține alte țări au trecut. Este o situație teribilă.”, a specificat fostul președinte american.

Presa americană speculase că întâlnirea s-ar putea să nu aibă loc după ce Trump a fost deranjat că Zelenski a declarat, într-un interviu pentru o revistă, că fostul președinte american „nu prea știe cum să oprească războiul”.

Zelenski s-a întâlnit cu Trump după ce a purtat discuții cu președintele american Joe Biden, precum și cu vicepreședintele și candidatul democrat la președinție Kamala Harris în Washington, în timp ce Rusia este din ce în ce mai agresivă pe câmpul de luptă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.