Orban și Tomac au depus la BEC peste 310.000 semnături strânse la nivel naţional pentru parlamentare. Tomac: Alianţa Forţelor de Dreapta este „singura forţă politică de opoziţie curajoasă, capabilă să se bată de la egal la egal” cu PSD!

Preşedinţii Forţa Dreptei şi PMP, Ludovic Orban şi Eugen Tomac, alături de reprezentanţi ai formaţiunilor Alternativa Dreaptă şi PNŢ Maniu-Mihalache, au depus luni, la Biroul Electoral Central, peste 310.000 semnături strânse la nivel naţional pentru alegerile parlamentare.

Candidaţii acestor formaţiuni se vor găsi pe buletinele de vot sub sigla Forţei Dreptei.

„Obiectivul nostru este să câştigăm alegerile prezidenţiale şi, evident, obiectivul nostru este ca Alianţa Forţelor de Dreapta să poată să fie un factor determinant pentru formarea unei coaliţii de guvernare de centru-dreapta, fără PSD”, a spus Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a menţionat că în cursul zilei de marţi vor fi depuse liste complete în toate circumscripţiile electorale, liste „cu oameni bine pregătiţi, cu cariere serioase, integri, care se pun la dispoziţia cetăţenilor români pentru a schimba în bine” lucrurile în ţară.

Printre angajamentele acestor candidaţi se numără transpunerea în modificare constituţională a referendumului pe justiţie organizat în 2019, a mai spus Orban. Sunt vizate, de asemenea, modificarea legislaţiei, în vederea reducerii numărului de parlamentari, dar şi punerea în practică a iniţiativei „Fără penali”.

„În domeniul economic, vom anula toate aberaţiile fiscale decise de Guvernele Ciucă, Ciolacu care au lovit în mediul de afaceri, în antreprenori, în angajaţii din mediul privat, în cei care îşi exercită profesiile liberale şi care îşi câştigă veniturile din activităţi independente. Vom pune bazele unui mediu de afaceri care să permită oricărui cetăţean care are o iniţiativă economică să poată să pornească afacerea, să îşi dezvolte afacerea, fără niciun fel de oprelişte din partea instituţiilor statului”, a susţinut el.

Potrivit lui Orban, reprezentanţii alianţei vor continua procesul de apărare a proprietăţii private şi vor susţine continuarea procesului de privatizare şi de listare la bursă a companiilor de stat.

„În domeniul educaţiei, dorim o reformă serioasă, o reformă profundă, care să fie cu totul şi cu totul altceva decât gluma proastă care a însemnat ‘România educată’, proiectul eşuat al lui Klaus Iohannis. În domeniul sănătăţii, ne propunem măsuri serioase: desfiinţarea monopolului Casei Naţionale de Asigurări, introducerea asigurărilor private, schimbarea sistemului de management al unităţilor sanitare, finanţarea sistemului de sănătate preventivă. (…) Vrem să dezvoltăm sistemul medicilor de familie, sistemul asistenţilor medicali comunitari, să dezvoltăm sistemul medicilor care lucrează în ambulatoriu”, a afirmat fostul premier.

Orban a pledat şi pentru o reformă „serioasă” a administraţiei prin: depolitizare, instituirea meritocraţiei în instituţiile publice, reducerea numărului de ministere, de agenţii, de unităţi administrativ teritoriale şi de funcţionari. Alte obiective sunt reducerea birocraţiei şi o „dereglementare” în sprijinul cetăţenilor şi al mediului de afaceri.

„Ne propunem ca obiectiv ca, în decurs de cinci ani, venitul mediu al cetăţenilor români să atingă venitul mediu la nivel european. Ne propunem ca România să devină o ţară al cărei cuvânt contează, al cărei cuvânt este din ce în ce mai greu în toate organizaţiile internaţionale din care România este parte; în primul rând, Uniunea Europeană, dar şi NATO şi toate celelalte organizaţii la care România este parte. Ne dorim o Românie promotor al intereselor zonei în care ne găsim, un centru puternic din punct de vedere politic-administrativ şi economic în Europa Centrală şi de Est. Ne propunem ca, în următorii ani, România să înceapă să aibă un cuvânt din ce în ce mai serios în toate dezbaterile care au loc pe plan internaţional”, a transmis Ludovic Orban.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, la rândul său, că Alianţa Forţelor de Dreapta este „singura forţă politică de opoziţie curajoasă, capabilă să se bată de la egal la egal” cu PSD, dar şi cu „anexele” acestuia.

„Români, vă invităm să nu vă risipiţi votul, pentru că cei care au trădat o dată, de două ori, o vor face şi a treia oară. Singurul lider politic care nu a îngenuncheat în faţa PSD şi a intrat în această bătălie este domnul preşedinte Ludovic Orban, iar partidele noastre îl susţin”, a spus el.

Liviu Petrina, reprezentant al PNŢ Maniu-Mihalache, a susţinut că Ludovic Orban este un om politic cu o experienţă „deosebită”, care „a mai învins” PSD-ul şi care ar fi un preşedinte „cinstit cu românii”.

„Noi credem cu tărie că omul nu poate fi despărţit de Dumnezeu, nici politica de morală. Ne-am alăturat acestei alianţe convinşi că aici este adevărata opoziţie din România. Noi trebuie să spunem poporului român că are o şansă extraordinară în această toamnă să iasă de sub controlul acestei coaliţii”, a afirmat el.

Preşedintele Partidului Alternativa Dreaptă, Adela Mîrza, a făcut apel la „toţi conservatorii din România” să se prezinte la urne cu ocazia alegerilor parlamentare şi prezidenţiale. Ea a adăugat că alianţa propune „oameni pregătiţi” şi o „ofertă electorală demnă de luat în seamă”, precum şi un candidat „extraordinar” la funcţia de preşedinte al României în persoana lui Ludovic Orban.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.