Eurodeputatul Maria Grapini a pledat, la Strasbourg, pentru descentralizarea fondurilor europene și finanțare țintită pentru sănătate, școli, turism rural și meșteșugari!

Eurodeputatul Maria Grapini a pledat, în plenul PE de la Strasbourg, pentru descentralizarea fondurilor europene și finanțare țintită pentru sănătate, școli, turism rural și meșteșugari, pentru ca, indiferent de mărimea localității sau de zona rurală ori urbană în care locuiesc, cetățenii să aibă aceleași condiții de viață.

“Acum, este nevoie, mai mult ca oricând, să luptăm pentru a nu se mai centraliza fondurile europene. Avem, la nivelul UE,  un slogan: „Nimeni să nu fie lăsat în urmă!” Și noi discutăm aici despre faptul că avem probleme cu aceste fonduri,  în orașele mici și în comune. Evident că avem probleme. Dar, haideți să ne gândim, concret, la modele de finanțare țintită, directă, pe sănătate, pe școli, pe transport în localitatea respectivă, și, de ce nu, pe meșteșuguri și dezvoltarea turismului rural!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, trebuie analizat cum să facem, în mod eficient, aceste finanțări către comunitățile rurale și cum să ajutăm administrațiile locale mai mici, care nu au aceeași capacitate administrativă ca și Capitala sau marile municipii.

“Trebuie să mergem să finanțăm, direct, pentru că zonele rurale sunt depopulate, ca și orașele mici. În aceste localități, cetățenii nu au aceeași șansă ca și cei din marile orașe și este nedrept pentru că, repet, sloganul UE este: „nimeni să nu fie lăsat în urmă!”, a conchis eurodeputatul Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.