Olaf Scholz, mesaj tranșant către Zelenski: O țară aflată în război nu poate adera la NATO!

Olaf Scholz a declarat recent că Ucraina nu poate intra în NATO din cauza faptului că se află în război, fiind în totală contradicție cu Planul de pace al președintelui Zelenski, care vede această opțiune obligatorie pentru a garanta o pace durabilă. De asemenea, a menționat că Germania nu va livra Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune.

Cancelarul german Olaf Scholz se teme de faptul că războiul pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei ar putea să determine un conflict între Rusia și NATO. De aceea, premierul german susține că o țară ce se află în război nu poate să devină membră a Alianței Nord-Atlantice.

„O țară aflată în război nu poate adera la NATO. Toată lumea știe acest lucru și nu există dezacorduri pe această temă”, a precizat politicianul german.

Olaf Scholz a susținut că este suficient pentru statele membre NATO să aibă „perspective conturate” pentru Ucraina, însă că, momentan, nu vede nevoia unei noi decizii. Cancelarul a mai remarcat că o invitație la Alianță este, de obicei, legată de aderare, iar partea germană nu susține această idee, care este primul punct din Planul de victorie al președintelui Volodimir Zelenski.

Scholz a mai menționat, de altfel, că menține această abordare prudentă deoarece încearcă să se asigure că războiul pe scară largă din Ucraina nu devine un conflict între Federația Rusă și NATO.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.