Afinele, beneficiu uriaș pentru sănătate

Afinele, cunoscute ca o adevărată comoară a naturii, oferă numeroase beneficii pentru sănătate și au un impact pozitiv asupra sistemului cardiovascular și asupra funcțiilor cognitive.

Un aspect important pe care l-a subliniat dr. Lavinia Bratu, în emisiunea „iThink” cu Iusti Fudulu, este diferența semnificativă între afinele de pădure, bogate în nutrienți și antioxidanți, și cele de cultură, care pot conține pesticide și au un profil nutrițional inferior. Această distincție este esențială pentru consumatori, care ar trebui să fie conștienți de sursa fructelor pe care le aleg.

Afinele sunt bogate în antioxidanți, în special în flavonoide, care contribuie la reducerea inflamației și la protejarea celulelor de stresul oxidativ. Acești compuși chimici sunt esențiali în combaterea efectelor negative ale radicalilor liberi, care pot provoca deteriorări celulare și pot contribui la dezvoltarea unor boli cronice. De asemenea, antioxidanții din afine ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, ceea ce este benefic pentru sănătatea cardiovasculară.

În plus față de efectele asupra sistemului cardiovascular, dr. Bratu a subliniat și beneficiile afinele asupra sănătății cognitive. Consumul regulat de afine poate contribui la îmbunătățirea memoriei și la reducerea riscului de declin cognitiv, aspecte extrem de importante pe măsură ce înaintăm în vârstă. Aceasta se datorează, în mare parte, capacității acestor fructe de a stimula circulația sanguină la nivelul creierului și de a sprijini funcțiile neuronale

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.