Eurodeputatul Claudiu Târziu: Pericol pentru democrație: ideologia se impune, suveranitatea se anulează!
Eurodeputatul Claudiu Târziu, președintele Acțiunii Conservatoare, a transmis un comunicat de presă pe care îl redăm, integral, în continuare.
Miercuri, în plenul Parlamentului European, a avut loc o dezbatere cu titlul revelator „Învățăminte după parada Pride din Budapesta: este nevoie urgent de o lege împotriva discriminării la nivelul întregii UE și să fie apărate drepturile fundamentale împotriva atacurilor extremei drepte”.
Cazul Ungariei – care a adoptat prin vot democratic o lege ce interzice propaganda LGBT în spațiul public – a fost transformat într-un nou pretext pentru impunerea unui proiect ideologic radical la nivel european. În locul unui dialog respectuos între state suverane, asistăm la un asalt deschis asupra ordinii constituționale a unor țări membre.
România și alte state care nu au legiferat „căsătoriile” homosexuale sau nu au introdus ideologia de gen în educație se află de ani de zile sub presiuni constante pentru a se alinia acestei agende.
În intervenția mea din plen, am denunțat dublul standard practicat de instituțiile europene, care invocă „statul de drept” doar atunci când le convine ideologic:
„În acest plen, auzim la nesfârșit un concept sacrosant: Statul de Drept. Suntem certați, judecați și sancționați în numele lui.
Dar se pare că acest principiu are o geometrie variabilă, în funcție de simpatiile ideologice de la Bruxelles.
Să luăm un caz concret: Ungaria. Acolo, un parlament ales democratic a adoptat o lege. O lege care interzice o anumită manifestare publică pe care o consideră ofensatoare și dăunătoare pentru societate.
Indiferent dacă ne place sau nu acea lege, ea este expresia voinței suverane a unui stat membru și parte a ordinii sale legale.
Am văzut oficiali europeni, diplomați și chiar europarlamentari aplaudând și participând la o acțiune care a sfidat în mod deliberat legea țării gazdă.
Așadar, statul de drept înseamnă respectarea legilor doar atunci când acestea ne convin?
Sau înseamnă că anumite ideologii au un permis special de a se plasa deasupra legii?
Prin această atitudine duală nu apărăm drepturile, ci încurajăm dezordinea și subminăm încrederea între statele membre.”
Semnalul este clar: nu mai este vorba despre protejarea unor drepturi individuale, ci despre ideologizarea forțată a vieții sociale din Uniunea Europeană. Impunerea unor concepte precum ideologia de gen sau redefinirea familiei ca dogme europene obligatorii este un derapaj grav, care subminează democrația, pluralismul și suveranitatea națională.
Astăzi este vizată Ungaria. Mâine poate fi România. Orice stat care refuză să se conformeze devine o țintă.
Uniunea Europeană trebuie să rămână o comunitate de națiuni egale, nu un instrument de uniformizare ideologică.