S-au pus în vânzare biletele la Festivalul de Teatru de la Sibiu

S-au pus în vânzare primele bilete pentru spectacolele din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Anul acesta va avea loc în perioada 12 – 21 iunie, au anunţat organizatorii.

În cele 10 zile de festival vor fi prezentate 380 de evenimente în 66 de spaţii de joc, cu participanţi din 70 de ţări. Organizatorii au pus în vânzare un prim set de 7.500 de bilete valabile pentru 41 de spectacole, urmând ca până la începutul lunii mai să fie anunţat programul complet al ediţiei din acest an.

Sibiu reprezintă cel mai complex festival anual din România, fiind recunoscut internațional ca cel de-al treilea festival de artele spectacolului din Europa ca amploare, după Festivalul Internațional de la Edinburgh (Marea Britanie) și Festivalul de la Avignon (Franța).

Programul celei de-a XXII-a editii a Festivalului International de Teatru de la Sibiu continuă tradiția unei oferte culturale la cel mai înalt nivel și propune o călătorie în jurul lumii prin intermediul unora dintre cele mai dinamice companii de teatru. Deținător al titlului de ‘Teatrul anului’ în 2005 și 2008 (v. Theater Heute Magazin), Deutsches Theater Berlin reprezintă una dintre cele mai valoroase mișcări teatrale europene și prezintă la Sibiu ‘Mameloschn — Limba în care să ne întelegem cu totii/ Mother Tongue Mameloschn’ în regia lui Brit Bartkowiak. Polski Theatr este gazda unora dintre cei mai prolifici creatori europeni, producând spectacole ale unor figuri marcante ca Jerzy Jarocki și Krystian Lupa. Anul acesta, compania poloneză va fi prezentă în România cu spectacolul ‘Courtney — o iubire nemaivăzută/ Courtney Love’. Teatrul National Kote Marjanishvili din Georgia va fi reprezentat de regizorul Levan Tsuladze cu productia ‘Însemnările unui nebun/ Mad Man’s Story’, un punct de referină în reinventarea teatrului modern. Unul dintre cele mai importante teatre de limbă germană din lume, Teatrul Național din Viena este invitat în România cu ‘Moscova mahmură/ Moscow — Petushki’, o capodoperă postmodernistă în regia lui Felicitas Braun. De asemenea, Klaus Maria Brandauer, distins cu premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Cannes (‘Mephisto’ — 1981), nominalizat la Premiile OSCAR pentru cel mai bun actor în rol secundar (‘Out of Africa’ — 1986), va fi prezent la Sibiu cu spectacolul ‘Ultima bandă a lui Krapp/ Krapp’s last Tape’ în regia lui Peter Stein, un spectacol ce aduce un omagiu lui Samuel Beckett. Eimuntas Nekrosius, unul dintre cei mai bine cotati regizori ai momentului, revine la Sibiu cu spectacolul ‘Cartea lui Iov/ Book of Job’ al Companiei Meno Fortas Theatre. Daniel Veronese, una dintre cele mai importante personalități teatrale din America de Sud, prezintă în premieră europeană ‘Despre Lumea Periculoasă a Animalelor — Mieii/ The Lambs’, o montare provocatoare prin forta actorilor într-un mediu auster si minimalist. Teatrul National din Sibiu își întărește, totodată, poziția de lider prin prezenta unor productii semnate de Radu Afrim, Mihai Măniuțiu, Silviu Purcărete, Charles Muller si Kazuyoshi Kushida.

Ediția din acest an continuă seria fascinantă a marilor spectacole de dans contemporan.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.