Dan Cristian Popescu, despre pariul reformării clasei politice
Reforma clasei politice. Un subiect generos, atacat furibund de liderii politici în timpul campaniilor electorale, uitat însă rapid după închiderea urnelor de vot. În tot acest timp, politizarea administraţiei publice continuă pe toate palierele, migraţia aleşilor a fost ridicată la politică de partid şi stat, bugetul de stat este devalizat sistematic de găştile politice, România este împărţită în hălci devorate de clientela politică, toate pe fondul unor interminabile lupte pentru Putere şi a unei decredibilizări accentuate a clasei politice.
Cotidianul nostru va prezenta în două părţi un amplu interviu pe tema reformei clasei politice, în cadrul cărora tânărul deputat Dan Cristian Popescu explică, cu argumentele de rigoare, cauzele care au conduc la prăbuşirea încrederii cetăţeanului în clasa politică, dar şi propune soluţii concrete pentru recredibilizarea scenei politice.
Domnule deputat Dan Cristian Popescu, despre reforma clasei politice s-a vorbit mult în cei 24 de ani de viaţă politică postdecembristă. Din păcate, nu puţini sunt cei care acuză faptul că totul se reduce la nivel declarativ, reforma fiind, în realitate, una de faţadă. Cum vede un tânăr deputat ca dumneavoastră, aflat la prima experienţă în Parlament, noţiunea de reformare a clasei politice?