Tinerii medici oncologi suprasolicitați la locul de muncă

 Majoritatea tinerilor şi proaspeţilor oncologi europeni dau semne că suferă de afecţiunea „burnout” cunoscută şi ca „sindromul arderii complete”, „suprasolicitarea profesională” sau „oboseala cronică”, constând în epuizare fizică, emoţională şi mentală cauzată de expunerea excesivă şi prelungită la situaţii stresante, conform revistei online sciencedaily.com.

Ei duc o bătălie cu suprasolicitarea de la locurile lor de muncă, indică rezultatele unui sondaj lansat la Congresul anual al Societăţii Europene de Oncologie Medicala (ESMO), care a avut loc la Madrid.

În acest sondaj au fost incluşi 595 de oncologi din 41 de ţări europene, de către un grup de cercetători conduşi de consultantul oncolog Susana Banerjee de la centrul de diagnoză, tratament, cercetare şi educaţie în problemele cancerului The Royal Marsden din Marea Britanie.

Presiunea de la locul de muncă, precum şi echilibrul între muncă şi viaţa cotidiană au fost citate ca principale cauze ale afecţiunii de care suferă tinerii oncologi. Exista şi alte motive cum sunt faptul de a fi într-o relaţie, de a nu avea copii, de a avea program de lucru prelungit, de a locui singur, de a nu avea timp de sărbători.

Potrivit sondajului, 52% dintre medicii oncologi din Marea Britanie au prezentat semne de epuizare. Stresul tinerilor oncologi europeni atinge cele mai înalte nivele în Europa Centrală unde 84 % dintre medicii chestionaţi prezintă simptomele acestei afecţiuni, comparativ cu 54% în ţările din nordul continentului, scrie sciencedaily.com.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.