Coronarografie și stentare gratuite, la Polisano

Serviciul  de cardiologie intervențională de la Spitalul European Polisano răspunde cu profesionalism, promptitudine, calitate și eficiență tuturor cerintelor pacienților pentru intervențiile de specialitate în patologia cardiovasculară: coronarografii, angioplastii coronariane și carotidiene (dilatări, implantare de stenturi), corecții endovasculare de anevrism de aortă, embolizări, angiografii și angioplastii periferice.

Nominalizarea Polisano și finanțarea de către Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate a Programului Național privind procedurile de dilatare percutană, reprezintă expresia recunoașterii competenței si a profesionalismului echipei medicale de la Polisano, precum a îndeplinirii cu prisosință a standardelor de dotare cu tehnologie medicală de ultima generație, Clinica Polisano fiind cel mai important centru medical privat din ţară, în care se derulează acest program.

De la demararea Programului Național și până în prezent, peste 300 de pacienți au fost incluși în acest program și au beneficiat de coronarografii diagnostice și/sau implantări de stenturi, iar peste 2000 de pacienți au apelat cu încredere la serviciile departamentului nostru de cardiologie intervențională.

Pacienţii care au astfel de probleme pot ajunge la Polisano apelând numărul de call center, 021 93 83, ori cerând medicului de familie sau medicului cardiolog să fie trimişi la Spitalul Polisano. În decursul unui an, din cei peste 1000 de pacienţi ce au beneficiat de o coronarografie la Spitalul European Polisano, 300 de pacienţi au fost investigaţi gratuit, în cadrul programului naţional de dilatări percutane, iar 45% dintre ei au primit un stent.

Spitalul European Polisano din Sibiu derulează, de aproximativ un an de zile, un program destinat pacienţilor cu boală cardiacă ischemică, finanţat prin Casa de Asigurări de Sănătate, prin intermediul căruia, bolnavii primesc gratuit coronarografia şi stentul, în situaţiile în care este necesar.
Investigaţiile şi tratamentul sunt gratuite, pacientul trebuind să achite doar contravaloarea serviciilor de cazare în regim hotelier la Polisano, în valoare de 300 lei pe zi.
Dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano şi şeful Secţiei Chirurgie Cardiacă şi Toracică, explică faptul că instituţia medicală are formată o linie de gardă permanentă pentru urgenţele din sfera cardio, iar Echipa Inimii – Heart Team, poate interveni în toate situaţiile care pot să apară. Cardiologii intervenţionişti Nicolae Florescu, şeful Secţiei Cardiologie Intervenţională, şi dr. Alexandru Voican, sunt cei care realizează coronarografiile şi montările de stent.
„Programul prin Casa de Asigurări de Sănătate, pentru pacienţii cu boală coronariană stabilă, asiguraţi, a demarat la 1 septembrie 2014, iar până acum au beneficiat de coronarografie 300 de pacienţi, din care 45% au primit şi stent”, spune dr. Nicolae Florescu, citat de tribuna.ro.
Pacienţilor cu astfel de afecţiuni sau celor care suferă un infarct miocardic şi ajung la Serviciul de Urgenţă al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, li se poate monta stent la Polisano, dacă cer să fie transferaţi aici sau dacă sunt îndrumaţi de către medicul de familie sau de către cardiolog.
Aici au fost trataţi pacienţi nu doar din Sibiu, ci foarte mulţi mai ales din Vâlcea, dar şi Timişoara, Iaşi, Bucureşti.
„Este foarte bine că s-a creat o efervescenţă naţională şi la Sibiu vin pacienţi din toată ţara ca să se trateze pentru afecţiuni cardiovasculare, dar trebuie să se conştientizeze mai mult şi în regiunea Sibiului că echipa noastră lucrează în condiţiile unui spital de stat, s-a format astfel un centru de excelenţă multidisciplinar, în jurul Echipei Inimii – Heart Team, care poate trata orice afecţiune din această sferă. La noi ajung în special pacienţii care ştiu de existenţa noastră, pacienţi care cer expres acest lucru; încă nu s-a format un sistem natural, prin care pacienţii să fie trimişi direct aici, fără să mai fie nevoie să fie transferaţi în centre din alte oraşe şi să suporte un drum lung, care presupune şi riscuri”, mai spune dr. Victor Costache.
Polisano, pe lângă numărul de call center, 021 93 83, la care pot apela pacienţii, a creat şi un număr special la care pot apela medicii de familie şi medicii cardiologi din spitalul public, atunci când au un pacient care trebuie trimis la Polisano pentru intervenţii suplimentare.
„În spitalul nostru s-au realizat cu succes nenumărate cazuri de infarct miocardic la pacienţii care au dorit să se trateze la noi, iar mortalitatea este sub 0,1 %. Din septembrie 2013, s-au realizat peste 1600 de intervenţii şi a fost un singur deces intraoperator în cazul unui pacient aflat într-o situaţie extrem de critică. Atunci când pacienţii nu pot fi trataţi prin stent, pacienţii noştri pot beneficia de serviciile clinicii de chirurgie cardiovasculară ale cărei statistici arată că în spitalul nostru rata de mortalitate şi rata de infecţie este de 0% în cazul intervenţiilor de bypass”, spun dr. Florescu şi dr. Voican.
Medicul Nicolae Florescu explică faptul că fondurile alocate pentru acest program sunt suficiente, iar materialele sunt de cea mai bună calitate, conform standardelor europene.
Datorită finanţării prin CAS, accesul la serviciile medicale oferite de Polisano este deschis tuturor categoriilor sociale.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.