Continuă protestele la Spitalul Elena Doamna din Iași

Aproximativ 50 de angajaţi de la Maternitatea “Elena Doamna” au protestat, joi, vreme de o oră în curtea instituţiei.

Angajaţii Maternităţii „Elena Doamna“ continuă protestele pentru păstrarea conducerii unităţii sanitare. Marţi, Ministerul Sănătăţii recomanda în raportul întocmit de Comisia de Control demiterea conducerii spitalului unde a murit bebeluşul familiei Ciobanu în noaptea de 8 spre 9 septembrie. În aceeaşi zi, aproximativ 50 de cadre medicale, în majoritate asistente şi infirmiere, au protestat şi au lansat o petiţie pentru menţinerea în funcţie a managerului dr. Emil Anton şi a directorului medical de la „Elena Doamna“, dr. Răzvan Socolov.

Familia Ciobanu a fost de asemenea prezentă şi a discutat cu cei prezenţi la grevă. Ei au spus că au venit pentru aflarea adevărului în cazul lor şi să fie pedepsiţi cei vinovaţi. “Indiferent că este managerul, indiferent că este femeia de serviciu sau paznicul care a fost schimbat de aici. Noi vrem doar să aflăm adevărul, nu vrem să rămână conducerea dacă este vinovată”, a spus Constantin Ciobanu.

“Eu vreau să precizez că familia are dreptate şi este pentru prima dată în România când o familie se mobilizează şi se alătură nouă. Ca şi angajaţi admitem că este anormal pentru o problemă medicală, singulară în acest spital, să tragem la răspundere managementul, care şi-a făcut datoria şi aceasta se poate verifica prin indicatorii statistici şi creşterea calităţii îngrijirii bolnavilor. Nu vream să ne întoarcem în vremuri triste în care se închid spitale. Este nevoie de doua maternităţi în acelaşi oraş. Sunt atâţia salariaţi şi trebuie ascultat şi punctul nostru de vedere. Dorim să se facă dreptate şi dorim să corectăm acele deficienţe care s-au evidenţiat”, a precizat dr. Mădălina Nour-Ciuhodaru, purtătorul de cuvânt al Maternităţii “Elena Doamna”.

Aceasta a mai precizat că raportul Ministerului Sănătăţii are multe deficienţe, că nu specifică clar adevăraţii vinovaţi şi că mediatizarea dramei familiei Ciobanu a dus la o scădere a adresabilităţii. “Este greu să răspundem pacientelor noastre, este foarte greu să le explicăm. Şi aşa în acest climat social relaţia medic – pacient este dificilă. Presa nu face nimic ca să o încurajeze. Ne-a scăzut adresabilitatea ca urmare a campaniei de presă agresive, din punctul nostru de vedere. Ne cerem scuze, dar acesta este adevărul”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al spitalului.

Reamintim, că mâine se va avea loc Consiliul de Administraţie al spitalului unde se va decide dacă managerul dr. Emil Anton şi directorul medical dr. Răzvan Socolov vor mai rămâne sau nu în funcţie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.