Andreea Chiţu a ratat la „mustaţă” medalia de aur la CM de judo

Sportiva Andreea Chiţu a obţinut, marţi, medalia de argint la Campionatele Mondiale de judo de la Celiabinsk (Rusia), după ce a fost învinsă în finala categoriei 52 de kilograme de Majlinda Kelmendi din Kosovo, care evoluează sub steagul Federaţiei Internaţionale (IJF).

Andreea Chiţu a avut primul tur liber în grupa D, iar în turul doi a învins-o pe Christianne Legentil (Mauritius), trecând apoi şi de sportiva italiană Odette Giuffrida. În ultimul meci din grupa D, Andreea Chiţu a câştigat lupta cu Mareen Kraeh (Germania, numărul 3 mondial) şi s-a calificat în semifinale.

În această fază, Chiţu a întâlnit-o pe Erika Miranda (Brazilia, numărul 2 mondial), câştigătoarea grupei C, pe care a învins-o, calificându-se în finală, informează Mediafax. În ultimul act, Andreea Chiţu a întâlnit-o pe deţinătoarea titlului mondial, Majlinda Kelmendi (Kosovo), dar care evoluează sub steagul IJF. Chiţu a fost învinsă de Kelmendi printr-un waza-ri şi un yuko, astfel încât a intrat în posesia medaliei de argint.

Andreea Chiţu are 26 de ani, iar în palmaresul său se mai află titlul european, cucerit în 2012, medalie de argint la CE din 2013, dar şi medalie de bronz la Campionatul Mondial din 2011. De asemenea, Chiţu este multiplă campioană naţională şi medaliată la competiţiile Grand Prix. Medaliile de bronz ale categoriei 52 de kilograme au fost câştigate de Erika Miranda (Brazilia) şi Natalia Kuziutina (Rusia).

La aceeaşi categorie, în grupa A, Larisa Florian a fost eliminată în turul doi, după un prim tur liber, de sportiva Daria Skripnik (Belarus).

Luni, în prima zi a Campionatului Mondial, la categoria 48 de kilograme, Monica Ungureanu a fost eliminată în turul doi de campioana europeană, unguroaica Eva Csernoviczki. Pentru România vor mai lupta Loredana Ohâi şi Corina Căprioriu (cat. 57 kilograme), respectiv Cristian Bodîrlău (cat. 81 kilograme) şi Vlăduţ Simionescu şi Daniel Natea (plus 100 kilograme).

Campionatul Mondial de judo are loc în Rusia, la Celiabinsk, între 25 şi 31 august, cu participarea a 639 de sportivi din 110 ţări.

Citește și

Cmentariile sunt închise