Antonescu susţine că nu a fost cu Iohannis la Grivco

Fostul preşedintele al PNL Crin Antonescu a declarat, pentru Mediafax, că nu a fost vreodată împreună cu Klaus Iohannis la sediul Grivco şi nu ştie ca actualul preşedinte al PNL să fi fost în acest loc în altă circumstanţă.

Antonescu a fost întrebat dacă a fost vreodată alături de Klaus Iohannis la sediul Grivco. El a precizat că nu a fost împreună cu Iohannis la sediul acestei societăţi şi nici nu ştie ca actualul preşedinte al PNL să fi fost la Grivco în vreo altă circumstanţă.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni că nu a avut întâlniri ”în particular” cu Dan Voiculescu, nici la sediul Grivco, nici în altă parte, şi nu a negociat niciodată ceva cu acesta, apreciind că fostul lider PC Codruţ Şereş ”probabil a primit o temă” şi insistă cu acest subiect.

Iohannis a fost întrebat cum vede declaraţiile lui Codruţ Şereş, fost lider al PC, care a susţinut că actualul lider al PNL a negociat cu Dan Voiculescu la sediul Grivco.”Nu a existat niciodată o astfel de negociere, fiindcă pur şi simplu nu m-a interesat acel partid, indiferent cum s-o fi numit el pe parcurs. Sunt simple dezinformări, nici nu vreau să le numesc altfel (…) Am constatat că insistă (cu afirmaţiile legate de vizita lui Iohannis la Grivco – n.r.), probabil că a primit o temă. Nu, nu mă interesează nici domnul Şereş, nici divagaţiile domniei sale”, a afirmat liderul PNL.

El a menţionat că nu a fost la sediul Grivco şi nu s-a întâlnit niciodată cu Dan Voiculescu ”în particular” să negocieze ceva.

Iohannis a fost întrebat dacă a negociat altcineva în prezenţa sa cu Dan Voiculescu.”Nu, vă spun, şi v-am mai spus de atâtea ori. Nu m-a interesat nici persoana Voiculescu, nici partidul Voiculescu sau cum s-o fi numit el pe parcurs în diferite etape, nu am negociat niciodată ceva”, a mai spus preşedintele PNL.

Fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş a declarat luni, la ieşirea din sediul ICCJ, că nu înţelege de ce Klaus Iohannis nu răspunde public privind vizita sa la Grivco şi că acest lucru nu este o ruşine, astfel că nu ar fi motive ca acesta să se ascundă.

„Eu nu am niciun comentariu de făcut referitor la Klaus Iohannis decât ceea ce am spus şi într-un interviu dat unui ziar, respectiv că starea de fapt la momentul 2009 nu era dacă eu eram sau nu eram compromis, ci dacă domnia sa a fost sau nu la Grivco”, a declarat Şereş.

Şereş a mai spus că îl „roagă” pe Iohannis să răspundă public la acest lucru, pentru că în afară de el mai sunt şi alte persoane care l-au văzut acolo la Grivco.”Nu înţeleg de ce domnul Klaus Iohannis se ascunde de un lucru cât se poate de evident şi nu înţeleg de ce ar fi fost o ruşine faptul că domnia sa a fost la Grivco”, a arătat Şereş.

Întrebat ce s-a discutat la acel moment la Grivco, Şereş a spus că el nu a participat la acea întâlnire, dar că era „cadrul general creat de propunerile succesive pentru un nou prim-ministru al României”.”La întâlnirea propriu-zisă, aşa cum am declarat, eu nu am participat, dar îi reamintesc domnului Klaus Iohannis că ne cunoaştem din 2003, îi reamintesc faptul că am fost de mai multe ori la domnia sa la Sibiu şi reamintesc faptul că liderul Partidului Umanist de atunci, Teodor Ancuţa, care este fostul preşedinte al Bursei de Mărfuri, ne-a introdus nu numai pe mine şi pe ceilalţi reprezentanţi ai Partidului Umanist, şi sincer nu înţeleg de ce în 2009 susţinerea lui Dan Voiculescu şi a PC era bună, iar astăzi nu mai suntem buni”, a mai declarat Şereş.

Acesta a arătat că discuţia sa nu se poziţionează la momentul anului 2014, ci la momentul anului 2009.”În al doilea rând, nici nu mai sunt implicat politic azi, ca atare sunt doar un simplu martor al unor lucruri care s-au întâmplat în trecut. Deci, domnului Klaus Iohannis nu are de ce să-i fie frică decât poate cel mult de propria sa personalitate”, a mai spus Şereş.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.