Liberalii cer în instanţă demiterea primarilor migratorilor

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a anunţat, miercuri, că PNL va iniţia o acţiune în instanţă referitor la OUG 55/2014 pentru reglementarea unor măsuri privind administraţia publică locală în care va cere încetarea mandatului primarilor care trec la alt partid şi recuperarea sumelor acordate acestora de către Guvern din momentul în care au trecut la alt partid.

“Mâine dimineaţă (joi – n.r.), la 10,00, vom depune o acţiune la Curte de Apel Bucureşti care are ca scop ordonanţa 55”, a spus Petrache.Liberalul a precizat că în sesizare PNL solicită ca prefecţii să emită ordine prin care să constate încetarea mandatului primarilor care au optat pentru înscrierea într-un alt partid politic pe baza OUG 55/2014, scrie Agerpres.

De asemenea, liberalii cer ca Guvernul României să recupereze toate sumele plătite aleşilor locali care au optat pentru înscrierea într-un alt partid politic în baza OUG 55/2014, de la data opţiunii până la data încetării mandatului, de la persoanele care au primit sumele necuvenite şi de la persoanele care au iniţiat, avizat şi aprobat proiectul de ordonanţă de urgenţă.

“Este modul în care noi ne putem manifesta la încercările repetate de fraudare ale Guvernului Ponta pe viitoarele alegeri prezidenţiale din 2 şi 16 noiembrie. Nu este o acţiune împotriva primarilor, este o acţiune împotriva atacului la democraţie şi aşteptăm pronunţarea Curţii Constituţionale, după ce Curtea de Apel se pronunţă, pe cererea noastră”, a declarat Petrache.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.