Provident şi Şcoala de Valori susţin tinerii talentaţi prin burse anuale

Compania de credite de consum Provident Financial România anunță lansarea programului Bursele stART, în parteneriat cu Școala de Valori și cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, programul adresându-se tinerilor talentați la  muzică, pictură sau desen. Valoarea totală a Burselor stART dedicate dezvoltării talentului adolescenților este de 35.000 de euro.

Lansarea programului Bursele stART oferă unui număr de 50 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, talentați la muzică, pictură sau desen, șansa de a-și cultiva talentul artistic.

Ei vor beneficia, în perioada 1 noiembrie 2014 – 31 octombrie 2015, de burse în valoare totală de 35.000 de euro pentru dezvoltarea talentului lor.”Suntem încântați să lansăm programul Bursele stART, prin care vom sprijini oportunitățile de dezvoltare a tinerilor talentați din România pentru a le oferi posibilitatea să-și cultive talentul artistic. Am pornit de la o nevoie reală, pe care am descoperit-o în interacțiunea permanentă cu clienții noștri, și de la studii care ne-au oferit o imagine clară asupra așteptărilor pe care comunitățile locale le au în ceea ce privește implicarea mediului de afaceri”, a declarat Silvia Popescu, Director de Comunicare și Relații Externe în cadrul Provident Financial România.

Programul Bursele stART răspunde astfel cerințelor societății din România, mai ales că pentru 49% dintre români, susținerea copiilor și a tinerilor este o prioritate.”Credem că puterea de transformare a unei societăți stă în educație și în tineri și astfel am pornit Bursele stART, un program care își propune să susțină adolescenții în procesul de construire a caracterului și să dovedească tinerilor care vor să-și dezvolte talentul că pot reuși urmându-și pasiunea pentru artă”, a declarat Dragoș Belduganu, Director Programe Sociale în cadrul Școlii de Valori.

Cei care au posibilitatea să beneficieze de Bursele stART sunt tinerii care studiază muzică, pictură sau desen în liceele şi colegiile de artă sau palatele și cluburile copiilor din România și au obținut premii la concursuri naționale sau internaționale de arte.Ei pot obține una dintre cele 15 burse în valoare de 500 de euro acordate pentru pictură, 15 burse în valoare de 500 de euro pentru desen sau 20 de burse în valoare de 1.000 de euro acordate pentru muzică.

Dosarele de înscriere pentru burse pot fi depuse până pe 15 octombrie, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 1 noiembrie.

Tinerii talentați au posibilitatea să afle toate informațiile despre acest program din paginile oficiale Bursele stART de pe ScoaladeValori.ro și Provident.ro, precum și din spoturile Pian, Pictură și Desen, parte a campaniei lansate de Provident pentru susținerea Burselor stART. Programul Bursele stART face parte din strategia amplă de responsabilitate socială a Provident Financial România.

Provident Financial România Provident Financial România este o instituție financiară nebancară, parte a grupului britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanți furnizori de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,6 milioane de clienţi în șapte ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din regiune și una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.

Prezentă pe piața locală de opt ani, PROVIDENT a investit în România peste 230 de milioane de euro, din care peste 700.000 de euro în proiecte de responsabilitate socială – programe de educaţie financiară, protecţia mediului, sprijinirea grupurilor defavorizate și susținerea tinerilor talentați. În Romănia, Provident are peste 850 de angajați și colaborează cu peste 4.200 de agenți independenți în 80 de orașe din întreaga țară (www.provident.ro).

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.