Bănicioiu: Prevenția infectării cu virusul hepatic C este esențială

0

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, consideră că prevenția infectării cu virus hepatitic C este esențială, motiv pentru care a fost demarată campania națională de screening pentru acest virus, informează Agerpres.

Am demarat campania de screening pentru hepatită C la nivel național. Este prima oară când se efectuează acest lucru în România și am demarat procedura națională de Registru pentru hepatită B și C. Le transmit tuturor că informarea este esențială pentru orice boală care poate fi tratată, prevenția este esențială și de aceea desfășurăm această campanie de screening”, a declarat joi ministrul Bănicioiu după participarea la cel de-al XXIV-lea Congres Național de Hepatologie care se desfășoară în perioada 2-4 octombrie în Capitală.

Președintele Asociației Române pentru Studiul Ficatului, Mihai Voiculescu, a arătat că potrivit unui studiu epidemiologic al Fundației „Acad. Marin Voiculescu” aproximativ două milioane de români au trecut prin infecție cu virus hepatitic B și/sau C și au documente care atestă infecția.

„O parte dintre ei au simptome și o și mai mică parte dintre ei au nevoie de tratament. Tratamentul îl primesc doar 2% dintre pacienții infectați”, a spus Voiculescu.

Congresul Național de Hepatologie 2014 se adresează cu precădere medicilor din specialitățile hepatologie, gastroenterologie, boli infecțioase, epidemiologie, virusologie, oncologie, cardiologie, chirurgie generală, medicină internă și medicină de familie.

Organizatorii științifici ai congresului sunt Asociația Română pentru Studiul Ficatului și Fundația „Acad. Marin Voiculescu”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.