Udrea susţine că se fac presiuni pentru a-şi retrage candidatura
Candidatul PMP, Elena Udrea, a declarat, într-o conferinţă de presă, că i se cere pe mai multe canale să-şi retragă candidatura în favoarea altor candidaţi de dreapta. Totodată, Udrea susţine că atacurile legate de speculata sa implicare în dosarele Microsoft şi EADS arată că oameni din serviciile secrete s-au implicat în campanie alături de principalii candidaţi, Klaus Johannis şi Victor Ponta.
„Uitându-mă cu mare atenţie la lucruri care se petrec în ultimele zile, cred că în favoarea celor doi candidaţi au intrat şi reprezentanţi ai unor servicii secrete. Am văzut o schemă făcută de un jurnalist care nu-mi este prieten, ce mă critică, prin care arăta că informaţiile apărute pe un site din Germani, într-un articol nesemnat, au apărut după o schemă folosită de oameni din SIE sau care au lucrat în DIE, Departamentul de Informaţii Externe. De aici au rezultat atacuri preluate apoi pe filiera lui Dan Voiculescu”, a declarat Elena Udrea, potrivit Romaniatv.net.
Ea a afirmat că atacurile lansate la adresa sa, prilejuite de arestarea fostului ei soţ, Dorin Cocoş, în dosarul Microsoft, au ca obiectiv să o determine să renunţe la candidatura la postul de preşedinte al României. „Sunt solicitări de a mă retrage în favoarea unor candidaţi de dreapta. Nu sunt formulări oficiale, dar sunt foarte multe persoane care în ultimele 48 de ore formulează aceste solicitări. Vă daţi seama că nu le pot da numele, dar sunt foarte multe persoane care mi-au cerut acest lucru în mod direct”, a afirmat preşedintele PMP.
Aceasta a arătat că voturile pe care le-ar obţine ea sunt foarte importante în perspectiva turului II. „De ce s-ar bate toată lumea cu candidatul de pe locul 3, după cum arată sondajele? De ce nu avem o competiţie între primii doi? Pentru că Victor Ponta şi Klaus Johannis sunt parte a proiectului USL şi pentru că electoratul Elenei Udrea contează pentru turul II. Locurile 4 şi 5, Monica Macovei şi Călin Popescu Tăriceanu, se anulează reciproc. În schimb, voturile Elenei Udrea vor decide câştigătorul. De aici a rezultat o bătălie în care ambii candidaţi au intrat cu toate armele: fie ca electoratul meu să stea acasă, în cazul lui Victor Ponta, fie să fie determinat să voteze cu Klaus Johannis”, a explicat Elena Udrea.
Liderul PMP a anunţat că nu are intenţia să se retragă din cursa pentru Cotroceni. „Nu mă retrag din această competiţie. Îi rog pe cei care au încredere în Elena Udrea să voteze duminică. Nu-mi este teamă şi în 10 ani de când am intrat în politică, nu am îngenuncheat în faţa nimănui. Cine se aşteaptă să îngenunchez, aşteaptă degeaba”, a mai spus Udrea.
Elena Udrea, candidatul PMP la Preşedinţia României, dar şi omul de afaceri Ion Ţiriac şi ministrul PSD Ioan Rus, precum şi oameni importanţi din Germania ar fi implicaţi în dosarele Microsoft şi EADS, notează publicaţiile în limba germană Der Freitag și Huffington Post. „Cel mai mare scandal de coruptie din istoria Uniunii Europene a avut loc sub influenta EADS”, relatează cele două publicaţii, sub semnătura lui Vlad Georgescu, care susţine că nume grele de la Berlin apar în actele procurorilor, relatează stiripesurse.ro.
Fostul Cancelar Gerhard Schröder, în al cărui mandat a început afacerea, Klaus Mangold, Ion Ţiriac, dar şi Ioan Rus, care reprezenta Daimler Transilvania, ar avea legătură cu acest dosar.
Huffington Post şi Der Freitag scriu că numele Elenei Udrea apare în dosarul EADS. „În afara firmelor EADS Deutschland GmbH, Fujitsu Siemens Computers și Microsoft, în legătură cu această tranzacţie apar şi numele lui Gerhard Schroder, fost cancelar german, Bodo Hombach, fost coordonator al Pactului de Stabilitate în sud-estul Europei, ale oamenilor de afaceri Ion Ţiriac, Klaus Mangold, precum şi cel al candidatului la Preşedinţia României, Elena Udrea”, se arată în articol.
Sub umbrela EADS, compania europeană în domeniul aerospaţial, candidatul la Preşedinţia României, Elena Udrea, mai mulţi demnitari europeni, dar şi oamenii de afaceri Ion Ţiriac şi Klaus Mangold ar fi primit mită în valoare de peste 60 de milioane de euro.
Direcția Națională Anticoruptie (DNA) din România anchetează înalți membri ai Guvernului și ai serviciilor secrete din România. Aceștia ar fi încasat peste 60 milioane de euro mită, pentru a facilita în anul 2005 un contract de peste 743 de milioane de euro în România pentru EADS. Banii provin parțial din fondurile UE, notează cele două publicaţii.