”La Traviata” deschide stagiunea Operei Naționale

„La traviata”, într-o producţie cu totul nouă, este alegerea Operei Naţionale Bucureşti pentru deschiderea stagiunii 2014-2015.

Într-o clădire renovată, cu o sală de spectacole recondiţionată de la acustică până la detaliul arhitectural, cu echipe de creaţie internaţionale şi solişti cu cariere în desfăşurare pe marile scene ale lumii, Opera Naţională Bucureşti promite spectacole de ţinută europeană acasă, în România.

Povestea care continuă să fascineze şi astăzi, „La traviata” de Giuseppe Verdi, debutează într-o montare şi distribuţie noi joi, 30 octombrie, de la ora 19.00. Regizorul Paul Curran propune o viziune originală şi provocatoare care transpune acţiunea poveştii din Parisul lui 1700 în cel al anilor ’50 ai secolului trecut. Spectacolul readuce în atenţia publicului povestea impresionantă a unei celebre curtezane, pe nume Marie Duplessis (1824-1847), care a marcat existenţa unor artişti precum compozitorul Franz Liszt şi scriitorul Alexandre Dumas-fiul, cel din urmă dedicându-i un roman adaptat ulterior în piesă de teatru.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.