100.000 de dolari pentru un singur material jurnalistic

Jill Abramson, fostul director editorial al The New York Times, plănuieşte să lanseze un business în domeniul jurnalismului şi să ofere o sumă de 100.000 de dolari pentru realizarea unui singur material, „mai lung decât articolele din reviste, dar mai scurt decât o carte”, potrivit theguardian.com.

Jill Abramson a anunţat luna trecută că pregăteşte un proiect împreună cu jurnalistul Steven Brill, cu scopul de a produce materiale jurnalistice „foarte ambiţioase” şi de a plăti jurnaliştii cu suficient de mulţi bani cât să le permită să trăiască din asta, relatează huffingtonpost.com.

Potrivit publicaţiei britanice The Guardian, care citează poynter.org, Jill Abramson plănuieşte să ofere jurnaliştilor o sumă de aproximativ 100.000 de dolari ca avans pentru realizarea unui singur material, care trebuie să fie mai lung decât articolele lungi din reviste, dar mai scurt decât cărţile, după cum a dezvăluit aceasta în timpul unei conferinţe.

În schimbul acestei sume, Jill Abramson se aşteaptă să primească un subiect de o foarte mare importanţă. Astfel de materiale vor fi disponibile în fiecare lună, online, şi vor putea fi citite în baza unui abonament de aproximativ 2,99 de dolari pe lună, mai scrie huffingtonpost.com.

Jill Abramson a mai spus că ea şi Steven Brill sunt foarte aproape de a încheia o înţelegere cu un investitor pentru a lansa acest business.

Steven Brill, partenerul lui Jill Abramson în acest proiect, este un renumit jurnalist american, fondator al televiziunii Court TV şi al revistei The American Lawyer. El este cunoscut şi pentru o investigaţie de 26.000 de cuvinte despre costurile mari ale sistemului sanitar american, publicată în Time Magazine în 2013, care a devenit cel mai lung material realizat de un singur autor şi publicat de această revistă, conform poynter.org.

Jill Abramson este prima femeie care a fost numită în funcţia de director editorial al cotidianului american The New York Times, care este considerat o adevărată instituţie de presă. În luna mai, însă, a fost făcut anunţul privind plecarea lui Jill Abramson din această funcţie, pe care o ocupa din septembrie 2011.

Înlăturarea sa de la conducerea ziarului The New York Times, la mai puţin de trei ani de la numirea în funcţie, a fost primită cu dezamăgire de câteva femei din redacţia cotidianului american şi poate fi percepută ca un pas înapoi în cauza promovării femeilor în funcţii de conducere la The New York Times şi, în general, în industria media, scria la momentul respectiv cotidianul.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.