ACL solicită verificarea listelor suplimentare

Alianţa Creştin-Liberală (ACL) cere Autorităţii Electorale Permanente (AEP) verificarea listelor electorale suplimentare de la votul din primul tur al alegerilor prezidenţiale, motivând că există indicii serioase de voturi multiple şi turism electoral, potrivit unui comunicat de presă.

“Alianţa Creştin-Liberală a transmis, astăzi (n.r. miercuri), către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) şi Biroul Electoral Central (BEC) o solicitare de verificare a listelor suplimentare de la votul din primul tur al alegerilor prezidenţiale. Alianţa Creştin-Liberală consideră că există indicii serioase referitoare la cazuri de vot multiplu şi turism electoral”, arată sursa citată.

ACL menţionează că peste 900.000 de voturi, adică 11% dintre voturile exprimate în data de 2 noiembrie, la primul tur al prezidenţialelor, se regăsesc pe listele suplimentare.De asemenea, în comunicat se arată că solicitarea către Autoritatea Electorală Permanentă a fost adusă şi la cunoştinţa Biroului Electoral Central.

ACL aminteşte că pe 2 noiembrie a depus mai multe sesizări cu privire la săvârşirea unor infracţiuni electorale care au fost înaintate spre Parchete şi spre DNA.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.