MC a alocat peste 1 milion de lei revistelor şi publicaţiilor culturale

0

Ministerul Culturii (MC) a alocat 1,1 milioane de lei revistelor culturale, prin programul său de susţinere a editării publicaţiilor în sesiunea noiembrie-decembrie 2014, printre acestea numărându-se România Literară şi Convorbiri Literare, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul instituţiei.

Astfel, Uniunea Scriitorilor din România (USR) a primit suma de 590.000 de lei, publicaţiile finanţate fiind România literară (200.000 de lei), Luceafărul de dimineaţă (60.000 de lei), Ramuri (60.000 de lei), Orizont (50.000 de lei), Apostrof (50.000 de lei), Helikon (50.000 de lei), Viaţa Românească (60.000 de lei) şi Steaua (60.000), informează Mediafax.

De asemenea, Uniunea Arhitecţilor din România (UAR) a primit suma de 40.000 de lei, pentru editarea revistei Arhitectura, Uniunea Artiştilor Plastici din România (UAPR) a beneficiat de o finanţare de 60.000 de lei, pentru revista Arta, iar Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor (UCMR) a primit 60.000 de lei, jumătate din sumă fiind pentru editarea revistei Muzica şi cealaltă pentru Actualitatea muzicală.

Bani a primit şi Uniunea Teatrală din România (UNITER), finanţarea având o valoare de 60.000 de lei, pentru publicaţia Teatrul de azi.

O finanţare în valoare de 290.000 de lei au primit şi revistele şi publicaţiile culturale finanţate de Ministerul Culturii pe bază de contracte. Astfel, publicaţiile Contemporanul – Ideea Europeană, Convorbiri literare, Korunk, Mişcarea literară, Szekelyfold, Cultura şi Varad au primit câte 40.000 de lei, iar Poesis Internaţional a beneficiat de suma de 10.000 de lei.

Ministerul Culturii finanţează programul de susţinere a editării revistelor şi publicaţiilor culturale pentru anul 2014, potrivit legii bugetului de stat pe anul acesta. Astfel, din finanţarea acordată potrivit prezentelor norme se pot acoperi următoarele categorii de cheltuieli eligibile: cheltuielile de realizare a programului, precum onorarii, prestări servicii (cheltuieli redacţionale, cheltuieli tipografice şi cheltuieli de difuzare) şi alte cheltuieli specifice şi cheltuieli de personal şi cheltuieli administrative, aferente perioadei de realizare a programului.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.