Conferința Națională de Microbiologie și Epidemologie

Peste 350 de microbiologi, epidemiologi, pediatri, medici de boli infecțioase, biologi, biochimiști, medici de familie, pneumologi, specialiști în sănătate publică, dar și alți profesioniști din specialități implicate în patologia infecțioasă au participat la cea de-a VII-a ediție a Conferinței Naționale de Microbiologie și Epidemiologie. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 13-15 noiembrie 2014, în București.

Manifestarea de înaltă ținută științifică și-a propus să ofere profesioniștilor implicați în supravegherea bolilor infecțioase ultimele noutăți cu privire la diagnosticul, tratamentul, prevenirea și controlul acestor afecțiuni. Timp de trei zile, specialiștii din toată țară au discutat pe marginea unor probleme stringente care amenință sănătate publică, la nivel mondial și național. Astfel au fost aduse în discuție provocările actuale în diagnosticul și epidemiologia bolilor transmisibile și netransmisibile cu impact asupra sănătății publice.

„Bolile infecțioase pot avea o evoluție imprevizibilă și, de multe ori, au un impact deosebit asupra sistemelor de sănătate publică din întreaga lume. Bineînțeles, țara noastră nu face excepție. Tocmai din acest motiv, este extrem de important profesioniștii implicați în această patologie să aibă acces la ultimele recomandări din ghidurile internaționale în ceea ce privește reducerea incidenței și prevalenței bolilor infecțioase”, a declarat conf. univ. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

De asemenea, în prima zi a Conferinței Naționale de Microbiologie și Epidemiologie 2014, cu ocazia Zilei Europene de Informare despre Antibiotice, a fost organizat cursul pre-conferință „Testarea sensibilității la antibiotice: bazele teoretice și metode de testare în laboratorul de microbiologie”.

Profesioniștii prezenți la eveniment au abordat subiecte precum „Varicela – o problemă încă actuală”, „Tetanosul la copii”, „Planul european de acțiune pentru vaccinare 2015-2020”, „Importanța vaccinării anti-pneumococice la adulți”, „Vaccinarea la gravide în România-prezent și perspective”, „Actualități în Programul Național de Imunizare, „Rolul actual al epidemiologului de spital, între necesitate și realitate”, „Problematica infecțiilor nosocomiale la pacienții psihici cronici”, „Infecția cronică cu virusurile hepatitice B și C și carcinomul hepatocelular”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.