”Biblioteca vie”, la Cluj

Share:

În perioada 12-15 decembrie, între orele 16.00-20.00, la Bastionul Croitorilor, din centrul orașului, va fi deschisă o „Bibliotecă vie”, organizată de Clubul Impact „Happynesia”,din Școala Gimnazială ,,Octavian Goga”, cu sprijinul Consiliului Local Cluj.

„Biblioteca Vie” este un spațiu care favorizează dialogul, cărțile sunt oameni, care, prin ceea ce fac și prin ceea ce sunt, pot infirma prejudecăți, pot transmite mesaje antidiscriminare. Cititori pot fi cei care sunt pregătiți să se confrunte cu propriile prejudecăți, cei care pot înțelege importanța și frumusețea diversității.

Biblioteca Vie presupune aceleași elemente întâlnite în cazul unei biblioteci clasice: cărți, cititori, bibliotecari. Cărțile sunt împrumutate de cititori, pentru o perioadă determinată, după care sunt returnate în aceleași condiții în care au  fost primite.

În cadrul Bibliotecii Vii CĂRȚILE sunt OAMENI, dispuși să intre într-un dialog sincer cu cititorii. „Cărțile din Biblioteca Vie sunt oameni, reprezentând diverse grupuri care se confruntă sau s-ar putea confrunta cu o serie de prejudecăți sau stereotipuri, legate de vârstă, sex, religie, etnie, orientare profesională, religie, rasă etc. Oamenii-cărți sunt  oameni care au trăit experiențe ale discriminării sau persoane care, prin ceea ce fac și prin ceea ce sunt, pot infirma prejudecăți Cărțile vii sunt deschise dialogului sincer, sunt pregătite să împărtășească experiențe personale, să demonstreze cât de frumoasă este unicitatea în diversitate”, a afirmat Gabriela Roșa, organizatorul evenimentului.

Despre proiect: Asociația A.R.T.Fusion, în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi (FNO), desfășoară, în perioada noiembrie 2014 – august 2015, Campania Națională Antidiscriminare, „Fii parte la diversitate!”

Ce nu se poate vedea in comunicatul de presa pregatit este ca la eveniment vor participa oameni interesanti, cu povesti interesante. Patricia este dansatoare, vorbeste VREO cinci limbi straine si va veni la Bastion, dar nu pentru a povesti ci pentru a-l insoti pe Gatzios, un enigmatic artist grec (canta, dar si danseaza si, oricum, cred ca ascunde multe alte talente). Vlad care are ceva de-a face cu arhitectura va veni ca sa vorbeasca si despre cancer, si despre voluntariat. Fiecare poveste e altfel, fiecare om e special, iar Gabi, cea care zambind, ii citeste pe toti nu va fi la Bastion in prima zi a evenimentului…fiindca va merge la Bucuresti pentru a primi (suntem siguri ca va castiga) premiul pentru voluntarul anului.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.