Cine se teme de Stelian Sima și Uniunea Populară Social Creștină (UPSC)?

Share:

„Cronica Română” a publicat în patru părți un amplu interviu cu liderul Uniunii Populare Social Creștine (UPSC), Stelian Sima. De ce cotidianul nostru acordă o atenție sporită partidelor mici, neparlamentare, și nu a preferat să se afunde, până la gât, în luptele politice mizere în care găștile care conduc partidele politice mari calcă totul în picioare, inclusiv milioane de români cărora, cu un tupeu fantastic, susțin că le apară interesele? Simplu, pentru că, eu personal, colegii mei, credem că a venit vremea ca România să fie condusă de oameni drepți și corecti, cinstiți si competenți, de lideri credibili, cu coloană vertebrală, adepți ai unor soluții reale de reformare a unei țări ce continuă, din păcate, să se decredibilizeze accentuat în fața poporului ei, cât și în fața cancelariilor străine.

A venit vremea ca liderii de partide, precum Stelian Sima de la UPSC, neimplicați în politica de vârf, plină de compromisuri, orgolii, scandaluri, diversiuni și lupte pentru Putere, să facă pasul spre Parlament, spre politica decidentă, asta însemnând să fie ajutați de milioanele de români dezamăgiți și scârbiți de actuala clasă politică, dar ajutați și de presa scrisă și online, cât și de televiziunile centrale.

Partidul Uniunea Populară Social Creștină este un partid boicotat sistematic de instituțiile statului român încă de la înființarea sa. Cel care a pus bazele acestui partid, UPSC, a fost Ioan Talpeș, un politician de calibru, cu repere morale incontestabile, care avea, în momentul înființării UPSC, relații strânse cu  Helmuth Kohl si cu toate cancelariile străine, prin prisma funcțiilor deținute, atât în Guvern, cât și în Administratia Prezidențială. Astfel, Uniunea Populară Social Creștină a fost primul partid care a aderat și a fost acceptat în Internațională Populară Europeană.

Acum, la conducerea partidului UPSC se află Stelian Sima, unul dintre apropiații lui Ioan Talpeș, persoană propusă și susținută la șefia partidului de acesta. Stelian Sima și bătăioasă echipă din jurul său, caută soluții pentru relansarea acestui partid, curat, care trebuie să aibă un cuvânt greu de spus pe scena politică. Cu un discurs tăios, argumentat până la ultima silabă, liderul UPSC, Stelian Sima, este un politician care a declarat de la prima frază un război necruțător găștilor politice ce conduc România de 25 de ani și care nu vor să plece de bunăvoie, ipocriziei ce a inundat clasa politică. Din păcate, Stelian Sima nu reprezintă, în acest moment, un pericol pentru decidenți. Din simplul motiv că atât el, cât și partidul pe care îl conduce, sunt boicotați sistematic, atât de instituții media incapabile să vadă mai departe de propriul interes financiar, cât și de legile electorale care pun bariere pentru accederea sa și a colegilor săi în forul legislativ, Parlament.

Sima este convins că fără o reformă reală a clasei politice, fără modificări radicale a legii electorale, fără strângerea rândurilor în jurul unui partid nou, credibil, a tuturor celor care încă mai cred într-o Românie demnă, prosperă și respectată de partenerii Europeni si NATO, situația noastră, a tuturor, va continua să se degradeze. Prin afirmațiile făcute în interviul acordat cotidianului nostru, Stelian Sima arată că, înainte de toate, un lider politic trebuie să aibă soluții, să fie integru, altruist, cinstit și profund responsabil.

Prin legea partidelor politice și cea electorală, dar mai ales prin practicile complet nedemocratice și atitudinile aplicate, azi, partidele politice, cuprinse în jocul putere-opoziție, au ajuns la capătul putințelor sale, fapt pentru care, cu toate încercările, nu au reușit să se reînnoiască și să se reformeze, iar ca o ultimă zvâcnire, plagiază pur și simplu idei și soluții politice, tocmai de la partide, precum UPSC,  fără a putea să posede vreodată și crezul politic. În aceste condiții, necesitatea unui  partid de centru dreapta-dreapta în jurul căruia să fie construită adevărata dreaptă, devine mai importantă decât oricând.

Partidul Uniunea Populara Social Crestina, s-a străduit în tot acest timp, să rămână și să fie un partid nou și curat , în stare, ca atunci când PRIMĂVARA POLITICĂ ROMÂNEASCĂ va veni, și va veni în Țara Noastră, să adune în jurul său pe toți aceia care vor si au încredere în România și români, oameni potriviți și hotărâți a se dedica binelui public și mai ales de a scoate Țara din SITUAȚIA LIMITĂ în care se află, ca împreună cu oameni care știu să facă treabă, știu să dea de treabă și să pună la treabă pe români, sa creeze condițiile pentru ca românii să simtă că sunt lăsați să facă treabă. Oameni curajoși și vizionari, care au înțeles că țara noastră nu mai trebuie lăsată pe seama oamenilor nepotriviți și că trebuie să susțină liderii partidului UPSC.

Vremea ipocriziei, a disprețului față de România, a interminabilelor scandaluri politice, a devalizării bugetului de stat, a incompetenței și a falsificării adevărului, trebuie să ia sfârșit. Actuala clasă politică trebuie reformată din temelii. Lideri credibili care se pliază, exclusiv, pe interesul național, trebuie să fie lăsați și după caz ajutați de români, prin votul lor, să acceadă în Parlament.

Doar în acest mod, mai putem schimba ceva. Puterea se află, însă, în votul nostru, al fiecăruia dintre noi. Cazul Iohannis este grăitor, deși când privim ce se află în spatele său, din punct de vedere politic, ne îngrozim ! Stelian Sima și UPSC propun românilor o altfel de politică, pentru oameni și în interesul acestora, dar cu oameni noi. Nu se poate face o altfel de politică cu aceeași oameni, spune Stelian Sima, fie ei de stânga sau de dreapta, cu aceeași oameni aroganți, corupți și incompetenți care au condus țara până astăzi cu rezultate catastrofale. Și care țin cu dinții, disperați, de funcții, privilegii, demnități.

Se vede clar, cu ochiul liber, unde am ajuns și cum trăim. Partidul UPSC vrea sa promoveze o politică a decenței, a responsabilității, a respectului față de români, a Justiției și a bunăstării poporului român!

I.Badea

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.