Scandal între Udrea şi Turcan pe tema numirii lui Bica la DIICOT

0

Elena Udrea răspunde, într-o postare pe Facebook, afirmaţiilor lui Valeriu Turcan conform cărora Traian Băsescu ar fi numit-o pe Alina Bica la DIICOT la insistenţele sale, spunând că Turcan nu ar trebui să vorbească despre susţineri şi recomandări, cariera lui bazându-se „exclusiv pe aşa ceva”.

La rândul său, Valeriu Turcan răspunde tot pe Facebook, dorindu-i linişte sufletească şi adăugând că în toate „trebuie să existe măcar un dram de decenţă”. Udrea îşi începe postarea spunând că Valeriu Turcan „probabil şi acum ar fi fost pentru public doar soţul Ralucăi Turcan” dacă nu ar fi cunoscut-o, informează Mediafax.

Elena Udrea prezintă argumente care contrazic afirmaţiile pe care ea susţine că Turcan le-a făcut. Primul este acela că, după ce a lucrat cu Băsescu, „Turcan ar trebui să recunoască faptul că nimeni nu îi poate impune ceva acestuia, oricât ar insista”. De asemenea, ea invocă faptul că fostul şef al statului „colaborase în câteva momente, cum ar fi elaborarea Codurilor penale, dar nu numai, cu Alina Bica şi o cunoştea ca profesionist suficient de bine încât să o susţină fără recomandarea sau insistenţele cuiva”.”Nu Valeriu Turcan ar trebui să vorbească despre susţineri şi recomandări, deoarece cariera lui se bazează exclusiv pe aşa ceva. În 2006, a lucrat ca şi consultant de comunicare pentru mine. Fusese dat afară de Tăriceanu de la Agenţia de Strategii Guvernamentale şi rămăsese fără job. După ce a plecat Adriana Săftoiu de la Cotroceni, în primăvara lui 2007, am fost printre cei care l-au susţinut, chiar insistent, pentru ocuparea postului de purtător de cuvânt. Aşa se face că, astăzi, are ocazia să vorbească pe la televizor în calitate de fost colaborator al Preşedintelui şi, deci, evident, un mare cunoscător într-ale politicii!”, mai spune Elena Udrea.

Ea avertizează că va vorbi într-o altă postare despre „episodul cu plecarea de la Cotroceni, dat afară de Preşedinte”. Câteva ore mai târziu, Valeriu Turcan a scris pe contul său de Facebook: „Doamnei Elena Udrea, îi doresc linişte sufletească, împăcare şi multe bucurii alături de familie şi cei dragi! În toate trebuie să existe măcar un dram de decenţă şi dreptate!”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.