Regizorul Cornel Diaconu va fi înmormântat sâmbătă

0

Trupul neînsufleţit al regizorului, producătorului şi scenaristului Cornel Diaconu, care a murit, marţi seară, la vârsta de 65 de ani, din cauza unui cancer, va fi incinerat, sâmbătă, la ora 11.30, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti.

Trupul neînsufleţit al regizorului Cornel Diaconu a fost depus la capela crematoriului Vitan Bârzeşti din Bucureşti, au declarat, pentru Mediafax, surse apropiate familiei.

Regizorul Cornel Diaconu s-a născut pe 13 septembrie 1949, în Galaţi. Şi-a început cariera ca operator de imagine, în 1974, lucrând la filmele „De bună voie şi nesilit de nimeni” şi „Fair Play”.A debutat apoi ca regizor de filme documentare, precum pelicula de propagandă comunistă „Familia Mea” (1981), despre şantierul naţional al ti neretului din Rovinari, judeţul Gorj, dar şi „Cele mai frumoase clipe”, despre şantierul naţional al tineretului de la Combinatul siderurgic Galaţi.

A filmat spectacolele Cenaclului Flacăra în perioada 1982 – 1983, realizând şi filmul „Cenaclul Flacăra – Te salut, generaţie în blugi!”, interzis timp de 25 de ani, iar în anul 1983 a regizat cu puţine din aceste filmări o peliculă de 65 de minu­te, cu acelaşi titlu, potrivit cinemagia.ro. De asemenea, a regizat în 1982 scurtmetrajul „Tema 13 – Bătrâneţe”, câştigător al marelui premiu la Festivalul Internaţional al Filmului de la Bilbao, Spania, „Salutări de la Agigea” (1984), „Escapada” (1986), pentru care a scris şi scenariul, „Nişte băieţi grozavi” (1987), „De ce are vulpea coadă?” (1988), „Întâmplări cu Alexandra” (1989), „Paradisul în Direct” (1997).

Cornel Diaconu a fost şi regizor şi producător de spectacole, a fost coproducător al filmului „A doua cădere a Constantinopolului” (1994), realizator al Festivalului Callatis, precum şi producătorul celebrului spectacol etno-rock simfonic susţinut de Felicia Filip şi formaţia K1 (2009).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.