Anul Grigore Vieru, la Chișinău

Biblioteca Naţională din Chişinău a decis să consacre în anul care a început o serie de evenimente în memoria a două mari personalităţi, plecate anii trecuţi de lângă noi, – soprana Maria Bieşu şi poetul Grigore Vieru, relatează televiziunea publică a Republicii Moldova.

Am decis ca, în cadrul bibliotecii noastre, 2015 să fie „Anul Grigore Vieru” şi „Anul Maria Bieşu”, a declarat Alexe Rau, directorul Bibliotecii Naţionale din Chişinău. Astfel, calendarul anual editat de Biblioteca Naţională în 2015 va avea pe coperta sa imaginea lui Grigore Vieru. Conţinutul său va purta de asemenea amprenta vieţii şi a operei regretatului poet. La 14 februarie, în ziua când Grigore Vieru ar fi împlinit 80 de ani de la naştere, va fi inaugurată o expoziţie-eveniment. Opera poetului va fi omagiată la Festivalul naţional al cărţii şi lecturii, la Salonul internaţional de carte de Ziua Limbii Române etc. „Sperăm să colaborăm cu familia poetului, să-l prezentam şi din alte unghiuri de vedere”, dar în primul rând ca „om al neamului nostru, omul care a dat o expresie deosebită valorilor noastre naţionale”, a mai spus directorul Bibliotecii Naţionale.

O serie de evenimente sunt programate în memoria sopranei Maria Bieşu, cea care a fost vocea de aur a Operei Naţionale din Chişinău.În cadrul Salonului muzical internaţional vor evolua interpreti din România, dar şi din mai multe ţări europene.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.