Iohannis: Juncker m-a asigurat de tot sprijinul în problema Schengen

0

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, după întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, că acesta l-a asigurat de tot sprijinul pentru România, în chestiunea intrării României în spaţiul Schengen.

Klaus Iohannis a afimat că a discutat cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi ”au acelaşi punct de vedere, pe tematica Schengen”.”Domnul preşedinte m-a asigurat de tot sprijinul pentru România, în chestiunea intrării României în spaţiul Schengen”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele României a declarat că a avut o foarte mare plăcere să se întâlnească cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, cu care se cunoaşte de ceva vreme.”Sunt foarte bucuros să vă spun că am găsit nu doar înţelegere ci şi punct de vedere aproape identic cu al meu la domnul preşedintele Juncker, în mai multe puncte importante pentru România, pentru noi”, a anunţat Iohannis.

Şeful statului a arătat că a subliniat dorinţa sa şi a românilor de a finaliza procesul de integrare totală în Uniunea Europeană şi de a deveni membru, nu cu toate drepturile, pentru că şi acum avem toate drepturile, ci un membru acceptat şi respectat în nucleul Uniunii Europene”, a precizat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că ” unul din obiectivele cele mai importante din mandatul său este europenizarea completă a României”.

Șeful statului a mai spus, că un subiect discutat cu preşedintele Comisiei Europene s-a referit la Mecanismul de Cooperare şi Verificare, el precizând că punctele de vedere au fost ”practic identice” şi anunţând că în câteva zile vom avea un nou raport MCV.

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit în cadrul declaraţiei de presă susţinută împreună cu preşedintele Comisiei Europene şi despre Mecanismul de Cooperare şi verificare (MCV), precizând că acesta a fost unul dintre temele de discuţie.”Peste câteva zile, doar vom avea un nou raport pe această speţă, am căzut de acord că acest lucru ne încurajează să spunem că în următorii ani, pe timpul mandatelor noastre, vom finaliza această procedură cu succes, pentru că România a făcut progrese semnificatice în consolidarea instituţiilor statului, în implementarea reformelor structurale, în consolidarea statului de drept  , în consolidarea independenţei justiţiei”, a spus Iohannis.

”Am avut puncte de vedere practice identice în această chestiune”, a mai adăugat preşedintele României.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, în prima vizită oficială externă din mandatul său, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Iohannis a mai spus despre întâlnirile pe care le-a avut cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi cel al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, că cele două întâlniri îl fac să creadă că România va avea progrese semnificative în dosarele care ne interesează.

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să precizeze în declaraţia de presă comună susţinută cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi concluziile discuţiilor cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, precizând că a fost o întâlnire ”foarte bună, amicală”.”În esenţă, am discutat aceleaşi probleme şi sunt foarte bucuros să vă spun că am primit acelaşi tip de răspuns şi acelaşi tip de deschidere. Aceste două întâlniri mă fac să cred că pentru România vom avea progrese semnificative în dosarele care ne interesează foarte mult”, a precizat Klaus Iohannis.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.