Gruparea Stat Islamic l-a decapitat pe ostaticul japonez Kenji Goto

0

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a afirmat că l-a executat prin decapitare pe ostaticul japonez Kenji Goto, potrivit unui videoclip postat sâmbătă pe Twitter de organul de media al grupărilor jihadiste Al-Furqan, informează AFP și Reuters.

Videoclipul, a cărui autenticitate nu a putut fi confirmată imediat, îl arată pe ostatic îmbrăcat în portocaliu și stând în genunchi, iar alături de el apare un bărbat mascat îmbrăcat în negru, cu un cuțit în mână. Acesta face guvernul japonez responsabil pentru moartea ostaticului. Videoclipul se încheie cu imaginea unui corp cu capul decapitat.

Potrivit centrului de monitorizare a site-urilor islamiste SITE, călăul cu accent britanic este același care a fost prezent în videoclipurile anterioare ce arătau decapitarea de ostatici occidentali de către SI. Jurnalistul Kenji Goto a fost răpit în Siria la sfârșitul lunii octombrie.

Videoclipul nu face nicio mențiune despre pilotul iordanian, amenințat de asemenea cu moartea de SI. Gruparea jihadistă a amenințat, în ultima sa înregistrare, că îl va ucide pe pilotul iordanian Maaz al-Kassasbeh joi dacă Iordania nu eliberează o jihadistă irakiană în schimbul lui Kenji Goto. SI a executat un alt ostatic japonez, Haruna Yukawa, într-o înregistrare difuzată de SI la 24 ianuarie. El a fost capturat în august în Siria, înainte ca Goto să vină să-l caute și să fie răpit la rândul său.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.