Burse și rezidențe oferite de Muzeul Literaturii Române

Cea de-a II-a ediţie a programului de burse şi rezidenţe de cercetare ştiinţifică din cadrul Muzeulul Literaturii Române (MLR) a luat startul. Cei care doresc să se înscrie trebuie să o facă până pe data de 30 martie, fiecare cu un proiect privind istoria şi viaţa culturală a Iaşului.

 Anul acesta, MLR oferă patru burse şi patru rezidenţe, astfel: două burse de performanţă ştiinţifică „Junimea“ pentru studenţi şi masteranzi, în valoare de 250 de lei, pe proiect, două burse pentru doctoranzi şi cercetători, în valoare de 500 de lei pe proiect, şi patru rezidenţe „Vasile Pogor“ ce presupune cazarea pe o perioadă de 1-3 săptămâni, pentru cercetători şi doctoranzi.

Proiectul pentru înscriere se va trimite electronic, pe adresa muzeul.literaturii@gmail.com, şi vor putea participa doar cei care nu au mai beneficiat şi anul trecut de aceste burse. În ceea ce priveşte rezidenţele de cercetare, se pot înscrie inclusiv beneficiarii de anul trecut.

Evaluarea proiectelor se va realiza în perioada 31 martie – 3 aprilie 2015, iar rezultatele vor fi anunţate în data de 7 aprilie pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

Programul este realizat în colaborare cu Asociaţia „Patrimoniu pentru comunitate“, şi vizează domeniile: filologie, istorie, filosofie, sociologie, muzeologie, antropologie, economie, biblioteconomie şi ştiinţe politice. Pentru depunerea proiectelor sunt eligibili studenţi, masteranzi, doctoranzi şi cercetători din România, Republica Moldova şi Ucraina.

Dosarul proiectului de cercetare trebuie să conţină curriculum vitae, titlul proiectului de cercetare, planul proiectului de cercetare de minimum 2.000 de semne (pentru doctoranzi şi cercetători), cuprinsul şi un fragment de minimum 5 pagini din lucrarea de licenţă sau disertaţie (pentru studenţi şi masteranzi).

„În calitatea de rezident de cercetare ştiinţifică al programului de burse, privind istoria şi viaţa culturală a Iaşului, am beneficiat de şansa unui stagiu ieşean de cercetare, timp în care am putut explora fondurile de carte ale librăriilor, ale arhivelor, ale diferitelor redacţii, oferindu-mi veritabile festine de lectură. Totodată, acest stagiu mi-a asigurat şi o nepreţuită detaşare de convenţii, rigori, obligaţiuni didactice“, povesteşte Diana Vrabie, rezident din Republica Moldova.

Beneficiarii vor avea ca obligaţie elaborarea unui articol ştiinţific care va apărea în una din publicaţiile Muzeului Literaturii Române Iaşi sau susţinerea unei conferinţe sub egida MLR.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.