Boc, despre apariția numelui său în dosarul Microsoft

0

Fostul premier Emil Boc susține că singurele discuții pe care le-a avut cu privire la licențele Microsoft au fost cele din guvern și că nimeni n-a exercitat vreo presiune asupra sa, la fel cum nici el n-a exercitat presiuni asupra cuiva în chestiunea respectivă.Fostul premier Emil Boc susține că singurele discuții pe care le-a avut cu privire la licențele Microsoft au fost cele din guvern și că nimeni n-a exercitat vreo presiune asupra sa, la fel cum nici el n-a exercitat presiuni asupra cuiva în chestiunea respectivă.

„În anul 2009, în aprilie, când s-a încheiat acordul cadru pentru licențele Microsoft, eram împreună cu PSD la guvernare. Vreau să știți că nimeni n-a exercitat niciun fel de presiune asupra mea să se încheie acel contract, eu n-am exercitat niciun fel de presiune asupra nimănui să se încheie acel contract”, a declarat miercuri Emil Boc, la un post de televiziune.

Potrivit lui Boc, documentele respective au fost semnate de specialiști din Partidul Democrat Liberal (PDL) și din Partidul Social Democrat (PSD).”Dacă îmi amintesc bine, acea Hotărâre de Guvern avea în spate vreo 7 sau 8 semnături de la miniștri PDL sau PSD care erau competenți în materie și, ca atare, contractul s-a derulat conform prerogativelor legale stabilite de către specialiști. Repet, tot ce am discutat despre acest contract în 2009 se regăsește pe stenogramele din ședința de guvern. Acolo au fost singurele discuții pe care eu le-am avut cu privire la acordul cadru din 2009. Alte discuții nu am avut cu privire la ce s-a întâmplat în 2009. (…) Atât vă pot spune cu privire la mențiunea respectivă, singurele discuții purtate sunt cele pe care le-am avut în guvernul în care erau și cei din PSD și din PDL”, a menționat fostul premier al PDL.

Partidul Democrat Liberal se numără, pe lângă fostul ministru Gabriel Sandu și omul de afaceri Dorin Cocoș, printre beneficiarii sumelor de bani date de Ministerul Comunicațiilor pentru licențele Microsoft, PDL beneficiind de plata unor materiale electorale, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a Elenei Udrea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.