Videanu nu comentează acuzele din dosarul Microsoft

Adriean Videanu păstrează în continuare tăcerea faţă de acuzaţiile potrivit cărora şpaga din Microsoft ar fi ajuns la liderii PDL.

Videanu s-a prezentat joi la secţia 12 de poliţie, unde este chemat de două ori pe săptămână potrivit condiţiilor impuse prin control judiciar. Măsura preventivă a fost dispusă de judecători într-un dosar disjuns din cel al Alinei Bica privind retrocedările ilegale, în care Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Lui Adriean Videanu i-a fost admisă contestaţia după ce a petrecut câteva zile în arest preventiv, informează Romaniatv.net.

Elena Udrea şi Emil Boc l-au susţinut pe ministrul Gabriel Sandu pentru promovarea unei hotărârii de guvern şi alocarea bugetului necesar în vederea achiziţionarii de licenţe IT (dosarul Microsoft), se arată în referatul procurorilor DNA prin care cer arestarea preventivă a Elenei Udrea. De asemenea, procurorii susţin că  beneficiari ai sumelor de bani din plăţile efectuate în baza contractului sunt printre alţii şi Sandu Gabriel, Cocoş Dorin şi Partidul Democrat Liberal, care a beneficiat de plata unor materiale electorale prin intermediul fostului ministru Sandu Gabriel.

Procurorii susţin că „inculpatul Sandu Gabriel –ministru al Comunicaţiilor la data respectivă, a procedat la realizarea procedurii de achiziţie şi la încheierea contractului de licenţiere ca urmare a presiunilor exercitate de UDREA ELENA GABRIELA – în calitate membru al Guvernului şi vicepreşedinte PDL, precum şi ca urmare a presiunilor exercitate de alte persoane din conducerea partidului”.

„Din probatoriul testimonial rezultă că pentru promovarea hotărârii de guvern nr. 460/2009 şi alocarea bugetului necesar, inculpatul Gabriel Sandu a beneficiat de susţinerea ministrului Udrea Elena Gabriela, a primului ministru Emil Boc, a lui Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase şi Gheorghe Ştefan”, se arată în referatul procurorilor DNA în dosarul Microsoft.

Procurorii susţin în referat că „beneficiari ai sumelor de bani din plăţile efectuate în baza contractului sunt printre alţii inculpatul Sandu Gabriel, inculpatul Cocoş Dorin şi Partidul Democrat Liberal care a beneficiat de plata unor materiale electorale prin intermediul inculpatului Sandu Gabriel”.

Emil Boc a declarat, miercuri, că nimeni n-a exercitat niciun fel de presiune lui să se încheie contractul pentru licenţele Microsoft şi, la rândul lui, nici el nu a exercitat niciun fel de presiune asupra nimănui să se încheie acel contract.

„În aprilie 2009, când s-a încheiat acordul cadru pentru licenţele Microsoft eram împreună cu PSD la guvernare. Vreau să ştiţi că nimeni n-a exercitat niciun fel de presiune asupra mea să se încheie acel contract, eu nu am exercitat niciun fel de presiune asupra nimănui să se încheie acel contract”, a spus Emil Boc, fost prim-ministru în perioada la care face referire referatul DNA privind cererea de arestare a Elenei Udrea în dosarul Microsoft.

Emil Boc a mai spus că hotărârea de guvern la care se face referire în referatul procurorilor DNA „avea în spate 7-8 semnături de la miniştri PSD, miniştri PDL care erau competenţi în materie şi ca atare contractul s-a derulat conform prerogativelor legale, stabilite de specialişti”.

„Tot ce am discutat despre acest contract în 2009 se găseşte în stenogramele şedinţei de guvern. Acolo au fost singurele discuţii pe care eu le-am avut cu privire la acordul cadru din 2009. Alte discuţii nu am avut cu privire la ce s-a întâmplat în 2009, când se face referire la încheierea acelui acord cadru. Singurele discuţii purtate sunt cele pe care le-am avut în guvern, au fost şi din PSD şi din PDL şi îmi sunt martori cei de acolo”, a completat Emil Boc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.