Tot mai mulți români suferă de hipertensiune

0
Aproape jumătate dintre adulţii români suferă de hipertensiune, cea mai frecventă boală din lume. Unii nici măcar nu ştiu că au această afecţiune care poate fi fatală chiar şi pentru tineri dacă nu este ţinută sub control. Medici de mai multe specialităţi s-au reunit în Fundaţia „Viaţă fără Hipertensiune” şi au pornit o acţiune comună pentru ca românii să afle cum pot scăpa de pericol.

Teodor Herdea are aproape 60 de ani şi e hipertensiv, dar se simte bine pentru că ţine boala sub control. Viaţa era mai complicată când avea peste o sută de kg şi stres cât cuprinde. Un puseu de tensiune l-a schimbat complet. A fost la medic, şi-a schimbat stilul de viaţă, a slăbit şi ia zilnic tratamentul pentru inimă, informează stiri.tvr.ro.

4 din 10 adulţi de la noi sunt hipertensivi, dar mulţi nici nu ştiu, au constatat cardiologii care au făcut un studiu în toată ţara. Cei care nu-şi ţin sub control hipertensiunea riscă să facă accidente vasculare cerebrale, infarct miocardic şi alte complicaţii severe, chiar ucigătoare, care apar şi la tot mai mulţi tineri.

România este a patra în Europa la mortalitatea cardiovasculară. Aşa că medicii au decis să îi ajute pe cei care ar putea fi în pericol.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.