Fabrica de Apă Grea Mehedinţi şi Termocentrala Halânga, închise

0
 Fabrica de Apă Grea din Mehedinţi şi Termocentrala Halânga vor mai funcţiona, cel mai probabil, până la mijlocul anului, apoi vor fi închise. Impactul social este major, deoarece vor fi disponibilizaţi 1.800 de oameni, în trei tranşe, iar peste 35.000 de locuinţe din oraş ar putea rămâne fără căldură şi apă caldă.

Problemele au fost generate de situaţia Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare, care este în insolvenţă, din cauza unor datorii de 200 de milioane de euro şi ar putea intra în faliment, a transmis Oana Danciu de la studioul TVR Craiova.

Printr-un memorandum discutat cu sindicatele, în fiecare lună începând din martie vor fi disponibilizaţi 400, 600 şi 800 de angajaţi. Închiderea trebuie făcută pe etape ca să fie evitate problemele de mediu.

Închiderea fabricii va atrage oprirea Termocentralei Halânga. Administratorul Judiciar a notificat Primăria Turnu Severin că nu va mai furniza căldură oraşului. Autorităţile locale sperau că asta se va întâmpla abia în 2016, după ce va fi construită altă termocentrală.

Închiderea termocentralei ar lăsa un oraş întreg fără apă caldă şi căldură în iarna 2015-2016. Locuitorii din Turnu Severin sunt disperaţi. Primăria studiază posibilitatea construirii unei centrale pe gaze la Turnu Severin, dar este puţin probabil ca proiectul să fie pus în practică înainte de iarna viitoare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.