Averea lui Udrea, pusă sub sechestru

0

Procurorii DNA au decis să pună sechestru pe o parte a averei Elenei Udrea, în dosarul Gala Bute. Avocatul Marius Striblea a anunţat că sechestrul va fi instituit pe bunuri ale Elenei Udrea, în valoare de mai multe milioane de lei.

„Azi a fost adusă la cunoştinţă instituirea sechestrului asigurator în cazul Elenei Udrea şi al altor persoane. E vorba de bunuri mobile şi imobile”, a anunţat avocatul deputatului, Marius Striblea.

El nu a precizat suma exactă, limitându-se să spună că este vorba de mai multe milioane de lei. „Este o sumă calculată de procurori ca posibil prejudiciu în acest dosar. Sunt mai multe terenuri şi câteva părţi sociale la unele companii”, a declarat Striblea.

Udrea nu a dat declaraţii noi în faţa procurorului. „Nu este necesară declaraţia dânsei în acestă procedură. Se aştepta la măsura aceasta”, a mai spus avocatul. Întrebat dacă a renunţat clienta sa la intenţia de a renova celula în care este ţinută în arest, Striblea a răspuns: „Probabil că va mai încerca o dată”.
Udrea,
aflată în arest preventiv, a fost adusă, vineri, la DNA.  De asemenea, Rudel Obreja şi senatorul PDL, Ion Ariton, au fost chemaţi în faţa procurorilor pentru a fi audiaţi în Dosarul Gala Bute.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la instanţa supremă a admis, miercuri, propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a dispus arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru o perioadă de 30 de zile, din 25 februarie până la 26 martie inclusiv.

Mandatul de arestare a fost emis pentru: infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea „Galei Bute”, se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.