Cauze şi tratamente pentru alergii la vârstă adultă

0

Jumatate din alergiile noi se intampla cel mai adesea in primii 40 de ani de viata. Cauze comune pentru alergiile cu debut la varsta adulta includ parul de animale, polenul, acarienii, praful si mucegaiul. Puteti incepe tratamentul atunci cand realizati ce anume cauzeaza stranutul sau mancarimea.

Reactiile alergice pot fi semne ale unor alergii netratate. Alergiile din copilarie se estompeaza pentru a se intoarce ani mai tarziu. Sau poate ati avut intotdeauna o alergie care nu a fost diagnosticata. Simptomele pot aparea din nou, deoarece:

– Sunteti expusi la factorul alergen cu mai multa predilectie decat in copilarie.
– Sistemul imunitar devine mai sensibil la alergen, astfel simptomele sunt mai puternice.
– Alergia a evoluat, de la o simpla alergie la iarba sau fan, la una mai complexa, o alergie la acarieni sau mucegai.

Simptomele alergice noi pot fi declansate de:

– Locul de munca. Factori ce declanseaza alergii si astm bronsic includ faina si cerealele, latexul din cauciuc, praful si substantele chimice. Joburile ce implica lucrul cu detergenti, sapunuri si solventi pot provoca urme rosiatice si mancarime la nivelul pielii.

Polen de albine pentru anemie si alergii sezoniere

– Schimbarea domiciliului. La fel ca modificarile in activitatea zilnica, mutarea intr-un alt oras, un cartier nou sau o locuinta noua, pot declansa alergii. Aceste tipuri de alergii sunt cauzate de mucegai, praf si sistemul de ventilatie.

Citeşte continuarea pe curademiere.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.