Percheziții la Primăria Ploiești. Vizat: Iulian Bădescu!

0

Procurorii DNA efectuează, marţi dimineaţă, percheziţii la Primăria din Ploieşti. Vizat este chiar primarul Iulian Bădescu, care ar fi sponsorizat ilegal echipa de fotbal Petrolul Ploiești.

Se pare că este vorba despre Dosarul „Asociaţia Lupii Galbeni”, în care este implicat și Daniel Capră, finanțatorul celor de la Petrolul, relatează Romaniatv.net.

Suma despre care vorbesc procurorii ar fi de trei milioane de euro şi ar fi ajuns în conturile clubului de fotbal. Iulian Bădescu va fi dus la audieri la DNA.”O singură dată au fost audieri. Atunci eram în calitate de martor. Acum nu ştiu exact calitatea. Probabil că o să aflu după ce ajung la DNA pentru audieri. Pozitia mea e aceeaşi. Totul a fost legal din punct de vedere al finanţării. Noi, practic, nu am finanţat echipa Petrolul Ploieşti, am finanţat perfomanţa echipei. FC Petrolul Ploieşti e o societate privată, ea nu a aparţinut niciodată Primăriei municipiului Ploieşti şi are acţionari privaţi”, a spus primarul Iulian Bădescu pentru Digi 24.

În decembrie 2012, Consiliul Local Ploieşti a aprobat alocarea câtorva milioane de euro de la bugetul local, suma finală variind în funcţie de performanţele echipei Petrolul. Pentru că echipa a câştigat Cupa României şi s-a clasat pe locul 3 în Liga I, suma finală aprobată a fost de trei milioane de euro, bani folosiţi, conform contractului, pentru salarii şi premii.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.