Activitatea DIICOT din mandatul Alinei Bica, verificată de CSM

0

Inspecția Judiciară a demarat un control de fond privind activitatea desfășurată între anii 2013-2014 la DIICOT structura centrală și Serviciul Teritorial Suceava. Perioada vizată este cea în care Alina Bica, aflată acum în arest preventiv, a fost la şefia DIICOT.

Controlul vizează eficiența managerială și modul de îndeplinire a atribuțiilor și va începe pe 16 martie, urmând să se deruleze timp de două săptămâni. Verificarea va fi efectuată de șase inspectori la DIICOT Central și doi la Suceava, potrivit Agerpres.

Alina Bica a fost numită la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în mai 2013, prin decret prezidenţial, la propunerea ministrului interimar de atunci al Justiţiei, premierul Victor Ponta.

După ce a fost arestata in Dosarul retrocedărilor ilegale, în noiembrie 2014, Alina Bica şi-a dat demisia de la şefia DIICOT, dar si din functia de magistrat.

În decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisă în judecată de DNA, alături de mai multe persoane care erau în componenţa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP). Fosta şefă DIICOT este acuzată că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.