Fostul vicepremier rus Alfred Koh crede că va urma după Nemțov

Share:

Fostul vicepremier rus Alfred Koh a declarat că, după moartea opozantului Boris Nemțov, care sub președinția lui Boris Elțin a fost de asemenea vicepremier pentru reforma economică, se teme pentru viața sa, mai ales că a luat o serie de poziții împotriva actualei politici a Kremlinului față de Ucraina, iar anul trecut a organizat o întâlnire secretă a opoziției la care s-a discutat despre un plan de luptă împotriva regimului președintelui Vladimir Putin, potrivit cotidianului german Bild, citată de agenția de presă Unian.

„Mă tem că eu voi fi următorul”, a afirmat Koh într-o declarație pentru Bild. În toamna anului trecut, el a organizat o ‘întâlnire secretă de trei zile la care au fost prezenți actuali și foști lideri ai opoziției ruse în una din localitățile din Bavaria Superioară’. Au participat Boris Nemțov, Mihail Hodorkovski și ‘mulți alți foști membri ai guvernului rus’ pe ale căror nume nu a dorit să le dezvăluie, din motive de securitate.

În cadrul acestor discuții, liderii opoziției ruse au „încercat să găsească o modalitate de a sparge puterea lui Vladimir Putin”, se menționează în articolul din Bild.

La această întrunire secretă din Bavaria a fost prezent și fostul ministru georgian Kaha Bendukidze, un adversar declarat al președintelui Vladimir Putin. Bendukidze a decedat subit la doar câteva săptămâni după această reuniune din cauza unor presupuse probleme cardiace.”Mă tem că el și Nemțov nu sunt ultimii de pe lista persoanelor care trebuie să-și ia rămas bun de la viață”, a declarat Koh pentru Bild.

El nu este singurul dintre reprezentanții opoziției care a spus că se teme pentru viața sa după asasinarea lui Boris Nemțov. Moderatoarea TV Ksenia Sobciak, cu vederi liberale, a scris marți seara pe contul său de Twitter că a primit deja amenințări cu moartea. Ksenia Sobciak a spus că, aflându-se marți la Centrul Saharov, unde a fost depus sicriul cu Nemțov, de ea s-a apropiat un individ care a amenințat-o: ‘Bagă de seamă, Ksenia, ești următoarea’.

Comitetul de anchetă rus examinează câteva versiuni ale asasinării lui Nemțov, între care crimă pentru destabilizarea situației din țară, crimă legată de evenimentele din Ucraina, de activitatea comercială a defunctului sau crimă obișnuită.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.