Iohannis l-a eliberat pe Scutaru din funcția de consilier prezidențial

Președintele Klaus Iohannis l-a eliberat pe George Scutaru din funcția de consilier pe probleme de securitate.

Numele lui Scutaru a fost vehiculat pentru sefia SIE. George Scutaru va fi înlocuit în funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională de Ion Oprișor, decretul de numire fiind, de asemenea, semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

Proaspăt numit consilier prezidenţial pe probleme de apărare, deputatul PNL Adrian-George Scutaru, nu a avut altă sursă de venit în 2014 decât indemnizaţia de la Parlament, însă se bucură de avantajul unei neveste care câştigă de şase ori mai mult decât el din funcţia deţinută la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Președintele Iohannis este așteptat să facă o nominalizare pentru șefia SIE, după ce propunerea pentru SRI, Eduard Hellvig, a trecut fără probleme în Parlament. Printre favoriiţii lui Klaus Iohannis pentru şefia SIE se numără şi SORIN DUCARU, şef al Misiunii Permanente a României pe lângă NATO, şi MIHAI RĂZVAN UNGUREANU, senator, consilier personal al preşedintelui.

Postul de director al SIE a rămas vacant după demisia lui Teodor Meleşcanu care a decis să intre în competiţia prezidenţială. Conducerea Serviciului este asigurată de adjunctul Silviu Predoiu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.