Marian Oprea, primul român calificat în finala CE indoor

Triplusaltistul Marian Oprea este primul atlet român calificat într-o finală la Campionatele Europene indoor de la Praga, după ce vineri dimineața a obținut a doua performanță a calificărilor, cu rezultatul de 16,63 m, realizat din prima încercare, finala probei fiind programată sâmbătă, de la ora 19,40, anunță Agerpres.

Fostul vicecampion olimpic, dublu medaliat european, cu bronz, în sală, Marian Oprea, care va împlini peste puțină vreme 33 de ani, și-a etalat experiența de concurs încă de la prima încercare, cu o tentativă „la siguranță”, la 29 de centimetri de prag, reușind, și în aceste condiții, cel mai bun rezultat al sezonului pentru el, 16,63 m. De altfel, se preconizează un noul sistem de măsurare, de la bătaie, și nu de la prag, sistem care a și fost utilizat la un recent concurs, la săritura în lungime feminin, sârboaica Ivana Spasovic „câștigând” cu măsurarea de la desprindere 16 cm (de la 6,83 m la 6,99 m).

A doua încercare a lui Marian Oprea a fost depășită, iar a treia n-a mai efectuat-o, pentru a nu forța inutil. Primul în calificări, rusul Dmitri Sorokin — 16,76 m, a fost singurul care a îndeplinit pretențiosul barem de 16,75 m, din prima încercare. Celălalt reprezentant al țării noastre la triplusalt, Alexandru Baciu, a terminat modest preliminariile, abia pe locul 17, cu 15,79 m.

În seriile probei feminine de 400 m, Adelina Pastor (locul 5 în seria I, cu 53″37/100) și Bianca Răzor (poziția a 3-a în a treia serie, cu 53”76/100) au ratat calificarea în semifinale.

Tot în reuniunea de dimineață concurează pentru calificări săritoarele în lungime Alina Rotaru și Florentina Marincu, precum și Claudia Bobocea, în seria a 2-a a primului tur al probei de 3.000 m.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.